Külföld

2012.04.17. 05:38

Jelentősen csökkent Obama előnye Romney-val szemben

Egy hónap leforgása alatt tizenegyről négy százalékpontra csökkent Barack Obama amerikai elnök előnye Mitt Romney-val, a legesélyesebb republikánus elnökjelölttel szemben egy hétfőn közzétett közvélemény-kutatás szerint.

MTI/Reuters

Az Ipsos intézet április 12-15. között végzett telefonos felmérése szerint - amely a Reuters megbízásából készült - Obamát a szavazásra jogosultak 47 százaléka támogatja, Romney-t pedig 43 százaléka, vagyis mindössze 4 százalékpontos a hivatalban lévő elnök előnye. Egy hónappal ezelőtt a kettejük közti különbség még 11 százalékpont volt: a megkérdezettek 52 százaléka Obamát, 41 százaléka pedig Romney-t látta volna szívesebben az elnöki székben.

Ami még inkább fejtörést okozhat Obamának a november 6-i elnökválasztás előtt: a szavazók 53 százaléka azt mondja, hogy a választási kampány legfontosabb kérdése a munkahelyteremtés, illetve a gazdaság, és 45 százalékuk szerint Romney, 43 százalékuk szerint pedig Obama járatosabb ezekben a kérdésekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!