Külföld

2012.05.14. 15:08

Módosíthatják a törvényeket Timosenko miatt

Szakértői vizsgálatra küldte az ukrán házelnök azt a törvénytervezetet, amely lehetővé tenné a külföldi orvosi segítségnyújtást az Ukrajnában fogva tartottak számára.

MTI

Ezt maga Volidimir Litvin jelentette be hétfői kijevi sajtótájékoztatóján.

Litvin közölte: a pénteken bejegyzett törvénytervezetet elküldte az illetékes bizottságnak és a parlament apparátusának véleményezés céljából.

Az ukrán ellenzék azt követeli, hogy a hivatali hatalommal való visszaélés vádjával hétévi börtönre ítélt Julija Timosenko volt kormányfőt Németországban gyógykezeljék. Oroszország is felajánlotta, hogy kész vállalni a politikus kezelését. A főügyészség azonban emlékeztetett arra, hogy ezt az ukrán törvények nem teszik lehetővé.

Timosenkót jelenleg a kelet-ukrajnai harkivi vasutas kórházban kezelik Lutz Harmsnak, a berlini Charité klinika orvosának az irányítása alatt. A tavaly augusztus óta őrizetben lévő volt kormányfő gerincbántalmakban szenved.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!