Külföld

2010.06.15. 10:12

Elfogták az egyik legbefolyásosabb olasz maffiavezért

Őrizetbe vették a Camorra olasz bűnszervezet egyik legbefolyásosabb tagját Dél-Olaszországban - közölte kedden a helyi rendőrség.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hatóság jelentése szerint Nicola Schiavonét kedd reggel vették őrizetbe a Nápolytól északra fekvő kisvárosban, Casal di Principében lévő villájában, ahol egyedül tartózkodott. Innen irányította a nápolyi Camorra egyik legveszedelmesebb klánját, a Casalesiket, akiknek gyilkosságok, zsarolások és egyéb üzérkedések írhatók a számlájára.

Nicola Schiavonét egy hármas gyilkossággal kapcsolatban vádolják. A klán korábban halálosan megfenyegette Roberto Saviano olasz írót, aki "Gomorra" című könyvében felfedte a Casalesik illegális tevékenységének minden szövevényes szálát. 

Az olasz igazságügyi miniszter, Angelino Alfano a rendőrségi akció után azt mondta, hogy a maffiatag elfogásával nagyon kemény csapást mértek nem csak a Casalesikre, hanem a Camorra egészére.

A hatóságok még 1998-ban fogták el Nicola Schiavone apját, a "Sandokan" néven is ismert Francescót, aki hosszú ideig állt a Casalesik élén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!