Külföld

2011.09.08. 09:58

Káosz napja: hatalmas sztrájk Sydney-ben

Sydney - Az elmúlt két évtized legtömegesebb sztrájkja zajlik csütörtökön Sydney-ben: rendőrök, tűzoltók, tanárok és tömegközlekedésben dolgozók ezrei nem vették fel a munkát, magasabb béreket követelve, és tiltakozva a munkahelyek megszüntetése ellen.

MTI

Ausztrália legnagyobb városában "káosz napjának" nevezték el csütörtököt, tekintettel arra, hogy Sydney központjában, a tüntetések színhelyén teljesen leállt a közúti közlekedés, a tömegközlekedési eszközök menetrendjét is megváltoztatták. Nincs tanítás az állami iskolákban, ezért több mint 750 ezer diák kapott rendkívüli szabadnapot.
   
Mark Lennon, Új-Dél-Wales szövetségi állam szakszervezeti szövetségének vezetője azt mondja, hogy utoljára 1988-ban tartottak ilyen méretű tömegmegmozdulást a nagyvárosban. Akkoriban tízezer tanár vonult az állam parlamentje elé tüntetni, ezúttal 67 ezer pedagógus jelezte, hogy részt vesz a tiltakozáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!