Külföld

2011.06.20. 15:41

Özönvízszerű eső Moszkvában

Özönvízszerű eső zúdult Moszkva belvárosára hétfőn délután, a látótávolság a sűrű esőben néhány tíz méternyire csökkent, és viharos szél támadt.

MTI

A város déli részén villámcsapás ért egy elektromos alállomást, és 50 nagy lakóház, valamint három kórház egy időre áram nélkül maradt. Igaz, a bejelentéstől számítva 20 percen belül helyreállították az áramszolgáltatást, a villámcsapás okozta károk kijavításán azonban kora este még dolgoztak.
   
A hatalmas eső az egyenetlen moszkvai úttesteken és járdákon hatalmas tócsákat alkotott, ami jelentősen megnehezítette az amúgy is lassú közlekedést.
   
A legrosszabbul az utcán lévő gyalogosok jártak, mert rajtuk semmi nem segített: Moszkvában a házak jelentős részének nincs eresze, a kapuk zárva vannak, az egyes háztömbök udvarára ugyan nagy boltívek vezetnek, de ezek távol vannak egymástól, az esernyőket pedig egy pillanat alatt kifordította a viharos szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!