Kultúra

2009.05.04. 02:27

Gördülő csillagok, bolygók

Szombathely - A csillagászat nemzetközi éve alkalmából rendez programsorozatot az Agora, a herényi obszervatórium és a Gothard Jenő Általános Iskola.

Merklin Tímea

A hivatalos nyitórendezvény május 5-én, kedden 19.15-kor térzenével indul a Fő téren. Utána 19.30-kor a Császárkőnél dr. Ipkovich György polgármester a Gothard Jenő tiszteletére installált fotókiállítást nyitja meg. 20 órakor a Rolling Stars and Planets (Gördülő csillagok és bolygók) című szabadtéri szoborkiállítást vezeti be Elisabeth Ledersberger-Lehoczky, majd a szökőkútnál táncos performance-ot láthatnak az érdeklődők. Zenél: az Isis Big Band. Közreműködnek a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai.

A programsorozat a Fő téri nyitánynál előbb kezdődik: ma levelezőlap- és bélyegkiállítás nyílik a Herényiek Házában Ikarostól a Holdra lépésig címmel. Holnap az obszervatóriumban dr. Fűzfa Balázs tart irodalomórát: hogyan jelennek meg a csillagok a költészetben. Szerdán Univerzum-rajzverseny lesz a Gothard iskolában. Az obszervatórium szombati programja a Herényi séta Gothard Jenő nyomában .

A jövő heti programok között szerepel fizikaóra, kerékpártúra, konferencia, 29-én 16 órakor koszorúzás lesz Gothard Jenő sírjánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!