Kultúra

2009.07.15. 02:29

ExperiDance esszencia a Nádasdy-vár udvarán (képgalériával)

Sárvár - Bezúgott a nagy tánccirkusz a Nádasdy-vár udvarára hétfő este: Román Sándor csapata, az ExperiDance az Esszencia című produkcióját hozta.

Merklin Tímea

Ezen a helyen szokatlan kaliberű e technika, hatalmas a tánckar, a látványvilág rabul ejtő. A táncok, a jelmezek, a fények és a hangok kompozíciói az ExperiDance elmúlt kilenc évének egész estés produkcióiból való válogatás. Ezért a cím: Esszencia. A leglátványosabb részek show-műsora az alcímét már a közönségtől kapta ajándékba: A ritmus ünnepe. A produkció valóban a mozgás örömét, a fiatal táncosok lendületét, erejét, dinamikáját, sőt életkedvét tükrözi; sokszor valósággal buliznak a színpadon, fáradhatatlanul, mintha meg se kottyanna nekik ez a kétszer ötven perc. Érdekes lenne kipróbálni, hány percig bírná ezt a tempót egy átlagember...

A tánccirkusz utazik vidéken, de nem volna szép azt mondani, hogy hakni , hiszen a létfenntartó tér- és lehetőségnyerési szándékkal együtt a cél nemes, és jótékonyságba fordul. 



Katt a képre, vagy ide a galériáért! Fotó: Benkő Sándor

Az ExperiDance az Önkormányzati Minisztériumhoz fordult támogatásért A turizmus éve 2009 alkalmából meghirdetett pályázaton. Azt nyerték, hogy nyolc vidéki helyen lépjenek fel (elosztva a régiók között) támogatottan, és a bevételt ajánlják fel valamelyik helyi civil szervezetnek. Vagyis: a társulat bevételt produkál kedvezményes jegyárral, és itt hagyja helyben. Több mint egymillió forint gyűlt össze hétfő este az ötszáz fős közönségnek köszönhetően. Az összeget a Sárvári Kórházért Alapítvány kapja; a napokban utalják át a számlájukra.

Sárvárra pedig úgy esett a társulat választása, amikor a vidéki városokkal a fellépésekről tárgyalni kezdtek, hogy az ExperiDance ügyvezető igazgatója, Vona Tibor Vashosszúfaluból származik, ezért ragaszkodott a Vas megyei településhez.

- Ez a produkció 2,2 millió forintba kerül, ha meg kellett volna vennünk - tudtuk meg Kondora Jánostól, a sárvári művelődési ház igazgatójától. - Nagy lehetőség volt, nagyon örülünk, hogy élhettünk vele. Egyszeri alkalom, nagy lehetőség, hogy ez a drága műsor eljöhetett ide a várudvarra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!