Kultúra

2009.07.20. 02:28

Közéleti vagy közérzeti dalok - Saját szerzésű zenék akusztikus hangszereken

Szombathely - Az Országjáró Dalosok Találkozóját július 23-25-én rendezik meg a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban.

Merklin Tímea

A találkozót évente egyszer rendezik meg, azoknak a dalosoknak (szólistáknak és kis együtteseknek), akik akusztikus hangszereken saját zenei kompozíciókat, saját ihletésű szövegeket adnak elő mindennapjainkról, örömeinkről, bánatainkról, jó és rossz hangulatainkról. A kortárs, közéleti vagy közérzeti dalok kívánalma az őszinteség. Az elhangzott produkciók anyagát CD-n és DVD-n rögzítik, és nyilvánossá teszik az interneten. A fellépők számára kiválóan alkalmas demo célokra.

Az idei találkozó újdonsága, hogy a világválság szorítását igyekeznek enyhíteni a szervezők: sztárvendég nem lesz, viszont nincs nevezési díj, nincs szállásdíj, nincs étkezési díj, tehát a koszt-kvártély ingyen van, csak a Szombathelyre való eljutást kell a szereplőknek fedezni.

További fejlemény a 2008-as találkozóhoz képest - mivel az volt a tavalyi tapasztalat, hogy megfogyatkoztak a saját szerzemények -, hogy péntekre meghirdetik a saját dal napját , ahol mindenki kibontakoztathatja zenei egyéniségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!