Kultúra

2009.12.28. 08:53

Reggae és beigli - Ladánybene 27 és a Jah's Warriors a mozi aulájában

Ami a legfontosabb: pozitív vibráció. Ezt nyújtja a már hagyományos reggae-karácsony, melyet idén is az ünnep utolsó napján tartottak meg az Agora -Savaria mozi aulájában a Ladánybene 27-tel és a Jahs Warriorssal.

Farkas Eszter

A reggae jegyében telt a szeretet ünnepének utolsó napja. Bob Marley legdinamikusabban és legmélyebben átélt fellépése, a One Love-koncert. Ezen a koncerten a reggae-guru szimbolikusan összekapcsolta Michael Manley és Edward Seaga - a két egymással szemben álló jamaicai vezető - kezét, ezzel demonstrálva, hogy a Rastafari a béke legfőbb létesítménye a szigeten. A reggae pozitív vibráció, ahogy Bob Marley mondta. Jó hatással van a lélekre. És ez az érzés egy kicsit beköltözött szombaton a mozi aulájába, már ahogy azt megszokhattuk, ugyanis ismét együtt ünnepelhettünk a Ladánybene 27-tel.

A bulit a Jahs Warriors nyitotta. A tavalyi reggae-karácsonyon Miksával, a LB27 frontemberével még arról beszélgettünk, hogy bár a Jahs Warriors-os fiúk egy időre elköszöntek a reggae-élet mindennapjaitól, de talán valamikor újra össze áll a banda. És így is lett. Az egy évnyi kihagyás után a hét tagú zenekar mindent elkövetett, hogy ismét belopja magát a szombathelyi reggae-rajongók szívébe. S úgy néz ki, sikerült is.

- Elkezdett hiányozni az együttzenélés. Egyelőre az volt a célunk, hogy ezt a bulit megcsináljuk, de január 8-án az egyetemi klubban ismét hallhat minket a közönség- mondta Kocsis Péter, a Jahs Warriors dobosa.

A szombathelyi fiatalok után következtek a régi motorosok. A Ladánybene 27 pozitív vibrációt hozott a mozi aulájába, s minden lábat, kezet és szívet megmozgató koncerttel örvendeztette meg a közönséget. De az együttes élete nem csak zenélésből áll. Weblapot szerkesztenek, terveznek, Reggae Camp-et szerveznek, és nem mellékesen pártolják a fiatal feltörekvő zenekarokat.

- Az idén - december harmincadikán - még egyszer utoljára megdöngetjük kedvenc hajónk falait a Reggae On The Boat keretében, a Blue Riveren. Rengeteg tervünk van a jövő évre. Természetesen egy emlékkoncerttel megünnepeljük Bob Marley születésének 65. évfordulóját februárban. Majd márciusban születésnapi partink következik. Áprilisban tavaszváró koncert, s a nyár sem telhet el reggae nélkül. Jön a Reggae Camp. A helyszín és az időpont még kérdéses. Szeptemberre szeretnénk előállni egy új albummal, de ahogy magunkat ismerem: elég alapos palik vagyunk, ezért lehetséges, hogy kicsit később adunk ki lemezt - ecsetelte Miksa, az együttes énekese.

A LB27 tagjai kifogyhatatlanok az ötletekből és a munkából. Ez nem csak a koncertekben mutatkozik meg, hanem a december elején kiadott Judah riddim-albumon is.

- A Judah riddim című albummal ismét sikerült megmozgatnunk a honi reggae/dancehall világát. Ez az eddigi legkomolyabb együttműködés a hazai reggae történelemben. Magyar MC profi munkái hallhatóak az albumon. Azonban úgy gondoltuk, egy ilyen közép-európai riddim album nem maradhat külföldi előadó nélkül így bevetettünk egy Svájcban élő raszta énekest, aki a 2009-es Europian Reggae Contest győztese, Junior Tshaka - emelte ki Miksa.

Kattintson ide a koncerten készült képgalériáért!

Kattintson ide a koncerten készült képgalériáért!

Kattintson ide a koncerten készült képgalériáért!

Kattintson ide a koncerten készült képgalériáért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!