Kultúra

2010.06.25. 07:35

Újra FüredFest a balatoni főszezonban

Tíz estén át várja július 16. és augusztus 19. között Balatonfüreden a színház- és zenekedvelőket az immáron hatodszor megrendezésre kerülő FüredFest, melynek programjában több musical, gyermekeknek szóló zenés darab, koncert és ír sztepptánc-show is szerepel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Vándorfi László, a programsorozatot szervező Pannon Várszínház igazgatójának tájékoztatása szerint a FüredFest július 16-án este A kőszívű ember fiai című Jókai-regényből készült zenés játékkal indul. A főszerepekben többek között Kubik Anna és Gazdag Tibor látható, de ebben a produkcióban mutatkoznak be a társulat új tagjai is.
   
Az előadásoknak helyet adó Balaton Szabadidő és Konferencia Központban két nappal később Charlie koncertjére, július 23-án pedig A dzsungel könyve című musicalre - Dés László, Geszti Péter és Békés Pál darabjára - várják a közönséget.

Július 25-én A muzsika hangja című musicalt adják elő - a füredi Aquapark előtti rendezvénysátorban - tizenöt fős élő zenekarral, Rossa László zenei vezetésével és karmesteri irányításával.

Augusztus 3-án este a Fekete Péter című operettbohózattal lépnek színpadra ismét.
Augusztus 14-én az esti órákban fellép az Irish Dance Experience táncegyüttes is ír sztepp show-t mutatnak majd be.

A FüredFeszt repertoárjában szerepel még a Hotel Menthol, A padlás, s végül a Fehérlófia című zenés mesejátékkal zárul a programsorozat.
   
Vándorfi László kiemelte: A rendezvény célja a színházi hagyományok újjáélesztése abban a városban, ahol 1831-ben a Dunántúl első kőszínháza is megnyitotta kapuit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!