Kultúra

2010.07.15. 09:20

Németországba költöznek Sprok Antal szobrai

A Budapesten élő művész németországi kiállíására készül. Munkái mesevilágba repítik a szemlélőt, s talán ezért is olyan népszerűek szerte a világban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Sprok Antal 1955-ben született Nagymágocson. A fa iránti szeretete már fiatal korában megmutatkozott. A gimnázium elvégzése után a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Faipari Mérnöki Karára járt, s itt szerzett diplomát.

Csongrádon dolgozott a helyi bútorgyár gyártmányfejlesztőjeként, mejd Budapesten a Magyar Állam Operaház műterem-vezető scenikusaként is.
Közel tíz évig egy volt diáktársával egyedi megrendelésre készítettek bútorokat, ám 1997-től egyedül teszi mindezt. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, és alapító tagja a Magyar Belsőépítészek Egyesületének.

Munkái bejárták a nagyvilágot: többek között Ausztriából, Belgiumból, Finnországból, de az Egyesült Államokból is rendeltek egyedi szoborbútoraiból.

Az művész a július 29-én a németországi Künzelsauban nyíló kiállítására készül. A nagyrészt bútorfunkciójú alkotásait november 1-jéig láthatja a közönség a Hirschwirtscheuer Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!