Kultúra

2010.07.21. 10:10

Zenés forgatag hömpölygött Szeged utcáin

Erkel Ferenc zeneszerző születésének kétszázadik évfordulója alkalmából rendezték meg a Zenés Forgatag nevezetű rendezvényt a szegedi Széchenyi téren. A programot 2006 óta minden esztendőben megszervezi a város önkormányzata.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A városháza előtt felállított hatalmas színpadon a zeneszerző négy operájából- Hunyadi László, Bánk bán, Dózsa, Sarolta- láthattak részleteket a kilátogatók. Az esten azok a vendégek is találkozhattak meglepetésekkel, akik nem kifejezetten operarajongók. A zenei kínálatnak és az ismert színészek-énekesek produkcióinak hála, rengeteg ember hallgatta végig a produkciót.

Az emlékesten közreműködött a Szeged Táncegyüttes, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus Gyüdi Sándor vezényletével. Szólistaként Kónya Krisztina, László Boldizsár és Cseh Antal operaénekes is szerepet kapott, valamint Szecsődi Ferenc hegedűművész is szórakoztatta muzsikájával a nagyérdeműt.

Az első Zenés Forgatagot 2006-ban szervezték Szegeden, akkor a Bartók-emlékévhez kapcsolták a rendezvényt. A következő esztendőkben a Kodály-évforduló, a reneszánsz év, majd a Szentivánéj témakörét dolgozták fel.

A programhoz kapcsolódtak a szegedi oroszlánok is, és az árvízkárosultak megsegítésére gyűjtöttek pénzt illetve adományokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!