Kultúra

2010.12.03. 09:29

Befejezi a Batman sagát Christopher Nolan

A Batman-rajongók nagy örömére Christopher Nolan rendező folytatja a titokzatos lovag történetét. Az viszont már kevésbé jó hír lehet a számukra, hogy Nolan a The Dark Knight Rises (A sötét lovag ébredése) című film után nem kíván több Batman-sztorit forgatni.

MTI

"Ez lesz a mi Batman sagánk utolsó fejezete" - mondta el a filmrendező szerdán az Entertainment Weekly című amerikai lapnak. Hozzátette: az Eredet című film forgatása után örül, hogy visszatérhet Gothambe.
   
Korábbi információk szerint a Batman 3-at tavasszal kezdik filmre venni, a szereplők közül pedig Christian Bale és Michael Caine már biztos tagjai a színészgárdának. A Warner Bros stúdió szerint 2012 júliusában kerülhet a kész film az amerikai mozikba.

A The Dark Knight Rises forgatókönyvét Nolan testvére, Jonathan, valamint David Goyer készítik el. Ők hárman már a 2008-as A fekete lovag forgatókönyvén is együtt dolgoztak, Christopher Nolan és Goyer pedig már a Batman: Kezdődik című 2005-ös film forgatókönyvének megírása óta alkotnak sikeres párost.

Néhányan tudni vélik, hogy az új rész alapja a Prey című képregény, s ebből adódóan új szereplőnek Dr. Hugo Strange-t várják, akinek szerepére Tom Hardy-t tartják esélyesnek. Nolan megerősítette, hogy Two-Face nem tér vissza, valamint hogy nem Riddler lesz a főellenség. A találgatások alapján - már ha komolyan vehető Riddler kizárása - Dr. Hugo Strange vagy Catwoman lehet a negatív szereplő.

Nolan elmondta, hogy ezt az epizódot sem 3D-ben forgatják, mert szerinte nem kell megbontani az eddigi Batman filmek rendszerét.

Batman - The Dark Knight:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!