Kultúra

2010.12.27. 15:15

Reggae és ska a Savaria moziban: karácsony a Ladánybene 27-tel

Nem csak fürdött a lelkünk vasárnap este a moziban, hanem fejest is ugrott a pozitív vibrációba, a reggae karácsony dallamaiba. Ladánybene 27, Shanti Ska Tones és Three Teadies koncertek karácsony másnapján.

Garai Antal 'Atom'

Már sokadik éve érkezik Szombathelyre december 26-án a Ladánybene 27, hogy együtt ünnepelje megannyi raszta-hajú és reggae-kedvelő emberrel a karácsonyt. A reggae, a pozitív vibráció jót tesz a léleknek - s ezt érezhette mindenki, aki ellátogatott a reggae karácsonyra, a ritmus, a dallam és a basszus pillanatok alatt kirázott az emberből minden gondot, negatív gondolatot.

A kőszegi Shanti Ska Tones koncertje nyitotta az estet, a pörgős ska ritmust a Three Teadies, a hasonló tempójú zenéket játszó formáció követte. A The Tree Teadies tagjai már több reggae és ska zenekarban játszottak/játszanak (mint például a Tizenhét). Műfajuk a reggae/ska, rocksteady ill. early reggae.

A két fiatal zenekart követték a magyarországi reggae nagy öregjei, a Ladánybene 27. Hallhattunk dalokat a régebbi albumokról és újakat is megismerhetett a közönség. Amint felcsendült egy-egy hangszer hangja, amint Miksa hangja átjárta a termet, s amint valaki igazán átadta testét a ritmusnak, egyből elszállt minden gond, minden bú,  és csak a zene számított, meg az érzés, amit közvetít...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!