Kultúra

2011.03.29. 13:15

Vastag és Király hangok az MMIK-ban - X-Faktor minigála

X-Faktor Minigálát rendeztek hétfőn a Megyei Művbelődési és Ifjúsági Központban. A majd' teltházas előadásra minden korosztályból érkeztek rajongók, hogy a Vastag fivérek és Király L. Norbi hangját újra hallhassák.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kezdés után pár perccel érkezve már a folyóson hallotunk az MMIK nagyterméből kiszűrődő sikítozásokat. A terembe lépve még épp elcsíptük az éppen énekelt dal utolsó sorát Vastag Csabától, majd taps és sikítozás vette kezdetét. Kicsit még túl is rezegtette dobhártyánkat a hirtelen jött hangerő, a faktorgyőztes Csaba fivérének, Vastag Tamásnak adta át a színpadot. Miközben a műsorban elénekelt dalokat/feldolgozásokat hallgattuk végignéztünk a közönségen, a sorok közt ült gyerkőc, tini, fiatal, felnőtt s nagymama egyaránt. Jellemzően nők alkották a tömeget, de azért fel-felbukkant itt-ott pár férfi is. Vastag Tamás kicsit halkabban énekelt, mint előzőleg bátyja, viszont annál többet beszélt a közönséggel, s persze ennek a megszólított lányok elolvadva örültek.

Király L. Norbert lazán, vállán mikrofonállvánnyal sétált be a színpadra, talán neki volt a legjobb belépője aznap, elszórt megjegyzéseivel színesítette önmaga felkonferálását, majd a léggitár húrjai közé csapva hallhattunk egy hangszálszaggató Tankcsapda és egy ACDC slágert, amelyet ha nem ő énekel, valószínűleg tágra nyílt szemekkel, megfeszülve nézett volna végig a közönség, viszont a Norbi kisugárzásától annyira élhető lett a dal, hogy többen fel is pattantak helyükön egy kis topogásra.

Vastag Csabi nem is hagyta nagyon leülni a közönséget, megtáncoltatott gyereket és felnőttet egyaránt, majd folytatódott az est további slágerekkel, duettekkel, autogramosztással.
Persze kicsit vártuk, hogy esetleg valamilyen saját szerzeménnyel is megörvendeztetnek az előadók, de hiába. Be kellett érnünk a jól bejáratott slágerekkel, amelyeket az eredetihez képest helyenként többé-kevésbé sikerült elénekelni a faktorizált hármasnak. A tévéműsornak már rég vége van, a produkciónak még korántsem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!