Kultúra

2011.08.16. 16:23

Tárlat a lakók munkáiból a vasvári idősek otthonában

Nem az első alkalom, hogy kiállítást rendeznek az idősek otthonában Vasváron. A mostani képzőművészeti kiállítás fő témája az elfelejtett kézimunka-technikák bemutatása volt.

Ambrózai Zsuzsanna

Manapság már talán hallomásból sem ismerik a fiatalok a kézimunkákat. Nem sok tizenévest látni, amint éppen a hímzés rejtelmeibe merül, vagy  gobelinezik mondjuk a tévé előtt, esetleg kötőtűt ragadna. Hála az idősebb generációnak, azért még akadnak olyanok, akik az ilyen jellegű tevékenységekkel múlatják az időt.

A Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóházában sem tétlenkedtek az idősek, éppen a kézimunkával töltötték idejük nagy részét: hímeztek, horgoltak, s most az elkészült munkákból tárlat nyílt, egészen pontosan hétfőn, azaz augusztus 15-én.

A XXXIII. Hegyháti Nyár Gyöngyperlé című kiállítást a város polgármestere, Kovács Tilda nyitotta meg. Gerencsér Imréné, házigazda, a tárlat szervezője elmondta, a különböző kézimunkákat nagy szeretettel űzik az otthon lakói.

Olyan, rég nem használatos technikákkal dolgoznak, mint a tűhátas hímzés, de a mai korban már a kötött csipke sem mindennapi látvány.

A megnyitón az otthon lakói - az alkotók - is jelen voltak, versekkel és dalokkal készültek az eseményre.
Annak is lehetősége van megtekinteni a kiállítást, aki a megnyitóról lemaradt. Hétfőtől-péntekig  kilenc és délután négy óra között, egészen szeptember 15-ig lehet menni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!