Kultúra

2013.01.07. 16:20

Őrségi fantáziák - Burgenlandi este kapcsolatépítéssel

Őrisziget, Szombathely - A Burgenlandi Magyar Kulturális Egyesület évek óta koncerttel köszönti az új évet. A vasárnap esti gálán szombathelyi vendégek is részt vettek.

Ölbei Lívia

Az idén 45 éves Burgenlandi Magyar Kultúregyesület minden évben muzsikával köszönti az új esztendőt: a koncerteken a fagottos Hérics Tímea vezetésével működő Őrségi Fantázia nevű zenekar mellett rendszerint vendégek is föllépnek. Az idén vízkereszt napján Debrei Zsuzsa és Foki Vera (szoprán), valamint Soskó András és Hertelendy Attila (tenor) működött közre a több szempontból  sikeres, nagy érdeklődéstől kísért újévi gálán, amelynek ezúttal a felújított  őriszigeti községháza nagyterme adott helyet. Az eseményen természetesen megjelentek az őriszigeti képviselő-testület tagjai, az oberwarti önkormányzat képviseletében a város általános tanácsnoka, Pomper Elfriede vett részt a koncerten.

Operettgála Őriszigeten. A háttérben az Őrségi Fantázia zenél, az előtérben Debrei Zsuzsa énekel. Fotó: Kelbert Krisztina

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület  dr. Plank József, az egyesület elnöke meghívására a szombathelyi önkormányzat nevében dr. Takátsné dr. Tenki Mária kulturális, valamint a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnoka érkezett Őriszigetre: köszöntőjében egyrészt méltatta a burgenlandi egyesület több évtizedes munkáját, másrészt  a kapcsolatok további bővítésének jegyében bemutatta a Híres szombathelyi nők címmel a Szülőföld Kiadó és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében útnak indított könyvsorozat ez idáig megjelent darabjait. A Gazdag Erzsi, Ambrózy Teréz, Batthyány Erzsébet és Márkus Emília életét összefoglaló kötetek egy-egy példányát ajándékba kapta a burgenlandi egyesület könyvtára.

A szombathelyi vendégeket fogadó dr. Villányi Eszter- aki kórust és színjátszókört vezet a kultúregyesület égisze alatt - elmondta: a női sorozat olyan nagy tetszést aratott a  közönség körében, hogy volt, aki azonnal élt is a könyvtári kölcsönzés lehetőségével.

Kétnyelvű köszöntő

Dr. Plank József, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnöke két nyelven magyarul és németül köszöntötte a vasárnap esti újévi operettgála (Neujahrsgala) vendégeit az őriszigeti (Siget in der Wart) községháza nagytermében. (Az osztrák televízió és rádió felvételt készített az eseményről.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!