Kultúra

2013.03.16. 06:57

Jakab Bálint református lelkész örül, hogy jut állagmegóvásra

Szombathely – A város protestáns egyházai is bekapcsolódnak a Körmendi út, Óperint és Dózsa utca körüli városrész tervezett szociális rehabilitációjába.

Tersztyánszky Krisztina

Jakab Bálint, Szombathely református lelkésze kereste meg szerkesztőségünket: félreérthető volt az a korábbi írásunk, amelyben dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Puskás Tivadar polgármester tájékoztatott a városban várható fejlesztésekről. Ebből a tudósításból azt a következtetést lehetett levonni, hogy a református gyülekezet rövidesen támogatást kap a templomtorony megépítésére. – A hír annyiban igaz, hogy pályáztunk egy támogatásra, ez azonban nem a toronyépítésről szól – magyarázta el a lelkipásztor.

Jakab Bálint református lelkész örül, hogy jut állagmegóvásra (Fotó: Kiss Teodóra)

Abban a programban kaptunk szerepet, amely az Óperint utca sarkán levő szociális bérlakások felújítására, illetve a városrészben lakó hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatására szolgál. Ebben a projektben az evangélikus egyházközséggel együtt azt vállaltuk, hogy szervezéssel és a hely biztosításával részt veszünk az itt élők munkaerőpiaci helyzetét javító képzésekben. Ezért bizonyos összeget kapunk a közösségi helyiségeink felújítására.

Jakab Bálint hozzátette: a szombathelyi reformátusság a templom megépülése, 1938 óta vágyik toronyra, ezért érthető, hogy várják az erre vonatkozó jó híreket. Ez a program nem erről szól, ám a lelkész hangsúlyozta: nagyon hálásak a városnak, hogy bekapcsolódhattak, és a céltámogatásból javíthatnak meglévő, már igen leromlott, vizes vakolatú építményeik állagán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!