Kultúra

2013.04.24. 13:01

Tamási-darabot mutattak be a színjátszók

Rábagyarmat - A színjátszó csoport a napokban bemutatta zsúfolt nézőtér előtt a rábagyarmati kultúrházban Tamási Áron Énekes madár című három felvonásos játékát Ács Miklós rendezésében.

Némethy Mária

Ács Miklósnak  tavaly adta át a stafétabotot idősebb Ács László, aki már 1954 óta volt a csoport rendezője, vezetője, most pedig mint tanácsadó segítette a darab színpadra állítását. A próbák már ősszel elkezdődtek, de családi, munkahelyi és egyéb okokból csak most kerülhetett sor a bemutatóra. Három újonc is bemutatkozott, Puskás Petra, Horváth András és Bedőcs Martin személyében, ami azt mutatja, hogy átmeneti hanyatlás után újra vannak vállalkozó kedvű fiatalok, akik a csoport utánpótlását biztosíthatják. Kellemes meglepetést okozott Pencz Roland Móka szerepében, de a legjobb színészi játékot az Esztert megszemélyesítő Puskásné Bruckner Tímea és a két férfi főszerepet alakító Ács Miklós és Sömenek Zoltán nyújtotta. Az előadás nagyon jól visszaadta a 30-as évekbeli erdélyi falu hangulatát és a szerző mese és valóság keverékére épülő irodalmi stílusát.

Külön érdekesség volt, hogy a második felvonásban régi rábagyarmati boszorkánytörténetek is elhangzottak, amelyeket a rendező leleményesen szerkesztett bele a darab megfelelő helyére. Az előadás végén a közönség vastapsa közepette külön köszöntötték a tizedik szerepét játszó S. Boldizsár Bernadettet és Vass Zsuzsannát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!