Kultúra

2013.09.30. 11:00

Figyelmes nézések

Celldömölk - Nagy Márta és a Tücsök meg az Ultraviolák bábcsoport minden évben egy napra birtokba veszi a szüreti napok idején a KMKK színháztermét. Így volt ez az idén is.

Ölbei Lívia

A Nagy Márta által alapított és máig az ő vezetésével működő gyerek-bábcsoport, a Tücsök rendszerint önálló, a mezőnyből kiemelkedő minőséget képvisel gyerekbábosok országos fesztiválján is, ahonnan az idén újra arany minősítésű produkcióval tértek haza. A Sághegyi Szüreti Napok idején pedig ismét birtokba vették egy napra a KMKK színháztermét, ahol repertoárjukból válogatva varázsolták el előbb az óvodás, aztán az iskolás közönséget a Vásári bábkomédiákkal és a „Thriller” című borzongással.


„Amikor a függöny felgördül...” A Tücsök a KMKK színpadán (Fotó: Gyuricza Imre)

 

Mostanában nem maradhat ki a programból Nagy Márta felnőttekből verbuvált bábcsoportja, az Ultraviolák sem: a „Néger show”-val vagy a „Bábrevü”-vel. Függöny, fények, színpad, bábok, maszkok – a borzongás nem változik, Úgy van minden, ahogyan Weöres Sándor megírta: „Amikor a függöny felgördül, a térben az ember eltörpül, figyelmes nézések több száza behatol a színpad odvába, Ott benn tünemények suhognak (...) Nem szűnik a játék vonzása (...)”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!