Kultúra

2014.02.25. 16:35

Kiss Márton lépett fel az eredetileg tervezett kínai zongorista helyett

Szombathely - A múlt pénteki koncertet egy váratlan beugrás tette izgalmassá a Bartók Teremben. Az eredetileg tervezett művész helyett Kiss Márton zongorázott.

Peltzer Géza

Múlt pénteken este Beethoven-estet hallhatott a szombathelyi közönség, Vásáry Tamás vezényelte a Savaria Szimfonikus Zenekart. A hangverseny kezdete előtt Mérei Tamás, a zenekar igazgatója bejelentette, hogy a kínai szólista lemondta a fellépést, de a jó hír, hogy nagyon közel talált valakit, aki vállalta a koncertet.

Vásáry Tamás és Kiss Márton a koncert előtti próba szünetében. Fotó: Czika László

Kiss Márton nem ismeretlen a koncertlátogatók számára, többször fellépett már a Savaria Szimfonikus Zenekarral. Örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen Vásáry Tamással együtt koncertezni minden fiatal művésznek óriási lehetőség. Márton az Új Európa Alapítvány Klasszis Kategóriájának kiemelt támogatottja, most készül diplomakoncertjére. A szerdai próba után Vásáry Tamás elismerően nyilatkozott Marciról. Ez alkalomra a Bartók Terem zsúfolásig megtelt, a koncertet eljátszotta a a zenekar Olaszországban, Paviában is tegnap este. A szólista eredetileg Vásáry Tamás lett volna, de a próbák után Marcinak átadta a lehetőséget. Kiss Márton csütörtökön a Bolyai gimnáziumban adja elő diplomaműsorát este fél hattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!