Kultúra

2014.02.20. 16:50

Versgyöngyszemek

Répcelak - Irodalmunk gyöngyszemei közül választotta az általa legszebbnek ítélt 12 magyar verset dr. Fűzfa Balázs. A költeményeket dr. Pusztay János professzortól hallhatták a verskedvelők szerdán este.

Simon Erzsébet

Vannak sokan verskedvelők a kisvárosban. Csaknem százan gyűltek össze a művelődési ház kiállítóterében, hogy meghallgassák dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész előadását a még 2007-ben általa indított versprojekt eszement vállalkozásnak gondolt történetéről. Azt, hogy mégsem számít luxusnak a fogyasztói társadalomban a kultúra, a 12 legszebb magyar vers története bizonyítja: tucatnyi konferencia, könyv született ebből, nagy versmondások a tanúi, hogy van igény a szó erejére. A nyelvben bujdokló világra, amit nagy költőink nyomán tárt a közönség elé dr. Pusztay János, aki a kollégája, volt tanítványa által kiválasztott verseket mondta el értőn, nagy átéléssel a Nyitott Tér Kulturális Egyesület rendezvényén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!