Kultúra

2014.07.17. 06:35

Jazz az esőben: Németországban járt a big band

Német kisvárosokban lépett fel a múlt hét végén az Isis Big Band a helyi zenekar meghívására. Két városban két koncertet adtak egyetlen nap alatt.

Peltzer Géza

A tavalyi Szombathelyi Big Band Fesztiválon vendégeskedett a heidelbergi big band. Már akkor megállapodott a két zenekar abban, hogy 2014-ben a szombathelyiek vendégszerepelnek Németországban.

A vb-lázban égő ország egyik legszebb tartományában, a Neckar folyó mentén járt az együttes. A döntő előtti napokban még fogékonyak voltak a németek a dzsessz-zenére is. Múlt szombaton Neckargemünd piacterén adtak koncertet a szombathelyiek, akiket elkísért Korponay Zsófi és Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művészei, hogy énekükkel színesítsék a műsort.

Neckargemünd piacterén adott szombat délelőtt koncertet az együttes. Énekel: Korponay Zsófi (Fotó: Pintér Tímea)

A terecskét előtte teljesen felújították, az ünnepélyes átadás a koncert után kezdődött, amit egész napos kulturális programok kísértek. Gyakorlatilag a szokásos szombat délelőtti bevásárlás folyt a téren: helyi árusok kínálták portékáikat, miközben szólt a dzsessz. A koncertet gyakran szakította félbe a téren lévő templom tornyában megszólaló harang, de gyakorlatilag simán lement a hangverseny – igaz, a végére megjött az eső is.

Aznap este a közeli Griesheim hagyományos dzsessznapján is felléptek a szombathelyiek. A rendezvény érdekessége, hogy több helyszínen szólt a zene. A kisváros összes szórakozóhelye élőzenével telt meg: blues-, soul-, rockmelódiák töltötték meg a levegőt. A legnagyobb koncerthelyszín az „iskolatér” volt, ahol az Isis Big Banden kívül a vendéglátó SHR Big Band is fellépett. A hangulat forró volt, a siker kétségbevonhatatlan, de sajnos itt is az eső tett pontot a koncert végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!