Kultúra

2014.11.11. 14:25

Nagy Márta és az Ultraviolák – újratöltve és tele tervekkel, bemutató után

Celldömölk - Nagy Márta gyerek-bábcsoportának több évtizedes múltja van, de már 4 éve működik a KMKK-ban a felnőttekből verbuvált Ultraviolák csoport is, amely most új bemutatóval rukkolt elő.

Ölbei Lívia

A kis Mukk történetét kínai árnytechnikával vitték színpadra, a kísérletező kedvű, állandó megújulásban lévő Nagy Márta vezetésével. Megújult maga a csapat is. Az alapító tagok közül már csak Jankó Zoltánné tudja vállalni a rendszeres elfoglaltsággal járó bábozást, jöttek viszont új tagok: Molnár Istvánné és Kovács Gyöngyi, valamint visszatért az általános iskolás korában a „tücskökhöz" tartozó Könczöl Gergő, aki most már az Ultraviolákat erősíti. A kis Mukk-bemutató létrejöttét sokan segítették.

A megújult Ultraviolák. Nagy Márta, Jankó Istvánné, Könczöl Gergő, Molnár Istvánné, Kovács Gyöngyi, A kis Mukk-bábokkal. Fotó: Ónódi István

Voltak, akik a hangjukat adták a sikerhez, a bábokat Kovács Géza Mesebolt-igazgató ajándékozta a társulatnak, a zenéket Hömöstrei Pál vágta össze, a szövegeket Radányi Károly vette fel és illesztette a mozdulatokhoz. A szövegkönyvet Hauff meséje nyomán Pető Ferenc írta, a dramaturgi feladatokat a rendező, Nagy Márta végezte el. A bemutató díszvendége volt H. Nagy Katalin, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház alapító-igazgatója. A kiss Mukk időközben fellépett Budapesten, a Pestújhelyi Művelődési Központban megrendezett Pedagógus Bábjátékos Találkozón, és utazásai ezzel nem értek véget. Az elkövetkezendő hetekben más előadásokkal is több meghívásnak tesz eleget az Ultraviolák kis társulata: mindjárt advent, jönnek az ünnepek – vágyunk a mesékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!