Kultúra

2015.02.12. 19:20

Csúcsoperára készülnek - Hazaért a Savaria Szimfonikus Zenekar a párizsi turnéról

Párizs – Kedden hajnalban értek haza a Savaria Szimfonikus Zenekar művészei 13 napos párizsi körútjukról, de nem sok idejük maradt a pihenésre. Este ugyanis már a szombati operabérletes előadásra készültek, Thomas Herzog karmesterrel próbáltak a Faustra.

Cseszkó Tamás

Nem látszik a fáradtság a szimfonikusokon, fegyelmezetten és lelkesen próbálják Gounod Faustját. Újabb mérföldkő a zenekar életében, hiszen eddig inkább olasz operákat mutattak be, a francia monumentális művekhez ugyanis több zenészre van szükség. Az évad elején lezajlott létszámbővítésnek köszönhetően igazi nagyzenekari mű csendülhet fel, melyet Thomas Herzog, nemzetközileg elismert svájci karnagy dirigál majd szombaton este.

Thomas Herzog karmester

– Nagy öröm újra a városban lenni – mondta a próba előtt pár perccel Herzog, hozzátéve, hogy a francia zene igencsak közel áll hozzá, ezért különösen örült a Faustnak. Az opera kapcsán számtalanszor használta a „zseniális” kifejezést, szavai szerint a mű az operák egyik legfontosabb darabja. – Van benne minden, amire szükség van, gyönyörű melódiák, gazdag harmóniák, fülbemászó híres részletek, és dramaturgiailag is nagyon erős a mű – fogalmazott a karmester. Az operát a Savaria Szimfonikus Zenekar „házirendezője”, Mányik Albert állítja ismét színpadra. Az előadás szombaton 19 órakor kezdődik a Bartók Teremben, és még vannak szabad helyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!