Kultúra

2015.03.08. 17:28

Vitéz Mihály utazik: a szombathelyi Székely Csaba-ősbemutató a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában – elvégre Misi a nagy király

Budapest, Szombathely - Megvan a nyári Városmajori Színházi Szemle programja, adta hírül a szabadter.hu: a versenyprogramba a szombathelyi WSSz Vitéz Mihály-ősbemutatóját is beválogatta a zsűri.

Ölbei Lívia

García Lorca: Bernarda Alba háza – Békéscsabai Jókai Színház, rendező: Béres László

Kosztolányi Dezső: Édes Anna – Csíki Játékszín, Csíkszereda, rendező: Lendvai Zoltán

Beaumarchais: Figaro házassága – Győri Nemzeti Színház, rendező: Erdeős Anna

Mészáros Tibor: Istent a falra festeni – Csokonai Nemzeti Színház, Debrecen, rendező: Mészáros Tibor

Bornemissza Péter nyomán Háy János: Magyar Elektra – Csiky Gergely Színház, Kaposvár, rendező: Horváth Csaba

Örkény István: Tóték – Miskolci Nemzeti Színház, rendező: Béres Attila

Székely Csaba: Vitéz Mihály – Weöres Sándor Színház, Szombathely, rendező: Béres Attila

A válogatók most is azokat az előadásokat keresték, amelyek kiemelkednek a kínálatból, ugyanakkor fontos dolgokat mondanak a körülöttünk lévő világról. „A szórakoztatás nem feltétlenül nevetés, az idei program éppen azt bizonyítja, hogy a klasszikusokat is el lehet újszerűen mondani, illetve lehet velük újat mondani, ami adott esetben szórakoztató. A beválogatott előadások mindegyike jól ismert, múltbéli, mitikus történetet dolgoz fel, illetve hangszerel át mai ritmusban, ami a két új, kortárs darabra, a debreceni Istent a falra festeni és a szombathelyi Vitéz Mihályra is igaz" – állítja Jászay Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!