Kultúra

2015.04.15. 15:40

Kedves vendégek a Mesebolt Bábszínházban

Miközben a Mesebolt az ország egyik (ha nem „a”) legjobb bábszínháza, rendszeresen fogad jobbnál jobb vendégeket is. A héten például a Ziránót és a Kabócát.

Ölbei Lívia

Csütörtökön a Mesebolt bérletsorozatában láthatja a kis közönség Boráros Milada rendezésében A három kismalac-mesét a Ziránó Színházban. Tervezte és készítette: Boráros Szilárd. Zenéjét szerezte: Schulteisz Gábor. Játszók: Pfeifer Zsófia, Varga Péter.

„Előadásunkban a klasszikus mese jelenik meg, drótos marionettbábok játékának segítségével, üde zenei kísérettel. A három malackának ezúttal is sok gondja akad a farkassal, de a végén felépül az a ház, amely menedéket nyújt mindhármuknak”, ígérik az alkotók.

Ha dede: Kiss Erzsi és Szabó Balázs a bábszínpadon (Fotó: Mesebolt Bábszínház)

Már régóta tudjuk, hogy a színházi közönség nevelését nem lehet elég korán elkezdeni. A pöttömszínházi műfaj a 0-3 éveseknek szól, és egyik magyarországi meghonosítója éppen a Mesebolt Bábszínház. Vasárnap viszont vendégségbe érkezik egy egészen különleges és ritkán látható pöttömszínházi produkció, a „Ha dede” a Kabóca Bábszínháztól és a Theater der Spiegeltől (Belgium), Karel Van Ransbeeck rendezésében. Zene: Kiss Erzsi. Játssza: Kiss Erzsi és Szabó Balázs. Nem tévedés: a könnyűzenei szcéna két emblematikus figurája pöttömszínházi vállalkozása teljes siker, amerre jár. A mindenféle tündérnyelveket alkotó Kiss Erzsi elemében lehet a gyerekközönség előtt.

„Mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik? Hogyan találkoznak, hogyan ismerik meg egymást?” Vasárnap kiderül. Ha dede-matiné 10 órakor az MMIK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!