Kultúra

2015.10.11. 10:18

István jött, látott és győzött - Kétszer is megtelt az Arena Savaria a rockoperára

A szombathelyi két előadásra már hónapokkal ezelőtt elfogytak a jegyek. A mára klasszikussá vált rockoperára rengetegen voltak kíváncsiak, nem csoda, hiszen generációk nőttek fel Szörényi Levente és Bródy János István, a király című remekére.

Kovács Ágnes

Ez a darab az 1983-as bemutató óriási sikere után évről évre képes megújulni. Nemcsak az augusztus huszadikai ünneplések kötelező kelléke, de egyfajta népeposz, amelyet számos értelmezésben láthatott már a közönség. Ma már senki nem rökönyödik meg, ha bicikli gördül a színpadra, bőrdzsekit húz Sarolt, és lovaglócsizmát Gizella. A lényeg a közkinccsé vált dalokban rejlik. Apánk után fújtuk mi, most pedig gyerekeinkkel hallgatjuk újra és újra elejétől a végéig Istvánt, a királyt. Jólesik arra gondolni, hogy énekeltem tízévesen nagy komolyan: száraz a kenyere fényéven át. Ma már tudom, a sor így szól: árad a kegyelem fénye ránk! Így lesz a félreértésből, értés, majd megértés, felnőttünk végre, visszavonhatatlanul!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!