Kultúra

2016.01.02. 17:32

Forró hangulatú zenés évindítás – Kitettek magukért a fúvósok

Körmend – Szívet melengető hangulatban, elismerő tapsviharokkal tarkítva zajlott a Városi Fúvószenekar hagyományos évindító koncertje. Ott volt Körmend város színe-java: telt ház hallgatta a zenészek új műsorát, még a lépcsőkön is ültek.

Bakos Ágnes

– Fogadalmak helyett tenni kell a dolgunkat – mondta újévi köszöntőjében Bebes István polgármester. Év- és koncertindító beszédében arról beszélt, hogy ezekben a napokban még mindannyian halljuk a karácsony hangját, érezzük a békés, szeretetteljes ünnepi hangulatot – és erre szükségünk lesz a 2016-os esztendőben is, ezért vigyázzunk rá. Az idei évre ugyanolyan lendületű munkát ígért, mint amit a körmendiek 2015-ben megtapasztalhattak.

Mint fogalmazott, a fúvós muzsika alaphang az új esztendőhöz, aztán a hagyományos újévi koncert után jönnek a dolgos, küzdelmes hétköznapok. Azt tanácsolta: hallgassunk a szívünkre és ne feledjük el az álmainkat.

A mintegy 2 ezer nézőt modern színpadtechnika, a lelátók alá pluszban sorba rakott egységes, kényelmes székek fogadták a Városi Sportcsarnokban. A kezdésre volt, akinek már csak a lelátó lépcsőjén jutott hely. A legfiatalabb, bölcsődés korú nézők ezt egyáltalán nem bánták: remek játéknak bizonyult a lépcsőmászás, aztán ők is elámulva hallgatták a lendületes előadást.

A nyitódarab azokat is felolvasztotta, akik átfagytak az igazán téliesre fordult időben: az Afrika szimfóniát óriási tapssal jutalmazta a hallgatóság. A zenekar teljesen új műsorral készült: fiatalos, magával ragadó előadást hallhatott a közönség. Morvay András vezényelt a koncerten.

A nézőtéren ott volt mások mellett V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és „szakmabeliek” is: a muraszombati, a szentgotthárdi, a csepregi és a táplánszentkereszti fúvószenekarok elnökei, karnagyai és zenészek is. Természetesen részt vett dr. Kovács Gyula Attila, a körmendi Városi Fúvószenekar Egyesület elnöke.

A hangulatos fények közepette a hatalmas képernyőn újévi jókívánságokat láthatott a közönség. A fúvószenekar, az önkormányzat és a járási hivatal kivetített tűzijátékkal, a kulturális központ pezsgős poharak képével kívánt boldog újévet az összegyűlt körmendieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!