Kultúra

2016.08.11. 14:37

Pszichothriller vagy erotika - Amíg Mira Sabo új könyvére várunk, maga az író ajánl olvasnivalót

Szombathely - Mira Sabót kértük nyári könyvajánlóra. A Birtoklás trilógia következő kötetének készítése közben szánt időt ránk a szombathelyi sikeríró.

Bakos Ágnes

ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT

- Most egy izgalmas könyvet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani a Művelt Nép Könyvkiadó gondozásában. A Zárt ajtók mögött valódi pszichothriller lett, ami hátborzongatóan életszerű és elgondolkodtató. Egy első könyves író tollából hatalmas sikert aratott sztori. Bizonyíték arra, hogy már az első alkotás is lehet sikeres, és mint tudjuk, nem is olyan rég én is elsőkönyves író voltam, épp ezért olvastam el - foglalta össze könyvélményét Mira Sabo. B. A. Paris könyvének fülszövege szerint mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban. És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni. Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok. Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet, nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószobaablakon?

 

HARAG-TRILÓGIA

- Oriana Fallaci 1929-ben született író, publicista könyveit a napokban olvastam. A harag-trilógia hiteles, tiszta gondolatoktól hemzsegő sorozata, A harag és a büszkeség és Az értelem ereje nagy kedvencem lett. Régóta nem tapasztalt megdöbbenést váltott ki mindenhol, ahol eddig megjelent. Valódi vad, nyers, szókimondó alkotás, ami az arcába vágja az olvasóknak az igazságot arról, hogy Európa és a muszlim világ nem integrálható egymásba. Egy hosszúra nyúlt nyílt levél a fájdalmas, hétköznapi valóságról.

 

AMÍG KINYÍLIK A SZEMÜNK

A válogatásból nem marad ki Mira Sabo sem, az Amíg kinyílik a szemünk című első könyvével. Erotikus és nagyon szenvedélyes könyv. Az ajánló szerint: „Ez nem egy rózsaszínű lányregény, ha arra számítottál, helyezd vissza a polcra, és felejtsd el! Ha mégis kinyitottad, akkor már csak egyet tanácsolhatok: vegyél ki szabadságot, kapcsold ki a telefonodat, és maradj egyedül! Szenvedélyes szikrázás, pimasz őszinteség egy mindent elsöprő kínkötelékben és végül letaszítottság, a valóság létlejtőjén. Fehérgallér és hivalkodás, kozmetikázatlanul.” Az biztos, hogy szélsőséges véleményeket fogalmaztak meg az olvasók a könyves közösségi portálon: vagy rajongásig szeretik, vagy kritikusak a világával. Ez is azt bizonyítja, hogy mindenképpen megér egy olvasást! Black_widow véleménye: „A könyv hatalmas kedvenc lett. ( ) Engem teljesen lenyűgözött a történet akkor is, ha az erotikától eltekintek. Szofi az egyik kedvenc főhősnőm lett. Annyi megpróbáltatás és atrocitás után is mert ellenkezni, kiállt magáért és persze Sáriért is, holott nagyon is tudta mi lesz ennek a lázadásnak a következménye. Tetszett, hogy mennyire kitartó, Áron hiába próbálta, akkor sem tudta megtörni. Vasakarattal, hatalmas állóképességgel és igazságérzettel rendelkezik. Áron alakja pontosan úgy megrajzolt karakter, ahogy én elképzelem az arisztokratákat. Gőgös, arrogáns, lenéző, és megszokta, hogy mindig megkapja, amit akar. Szerintem az írónő teljesen hűen rajzolta meg a világát.”

A különlegesen ábrázolt világ sokakat rabul ejtett, és már nem kell sokat várniuk a folytatásra!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!