Kultúra

2017.01.15. 11:11

Vadnyugat és ABBA - Fúvósokkal köszöntötték az új évet Körmenden

Körmend - A Városi Fúvószenekar Egyesület hagyományos újévköszöntő koncertjén nem csupán a vadnyugatra, de egzotikus tájakra is elkalauzolta a nagyérdeműt. És olyan népszerű együttesek dallamai is felcsendültek az est során, mint a Jackson Five.

Elek Szilveszter

Még fél öt sem volt, de a városi sportcsarnok már szinte teljesen megtelt elegáns ruhákba bújt érdeklődőkkel - az eseményen V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is tiszteletét tette.

A kapun folyamatosan tódultak be az érdeklődők, majd miután mindenki elfoglalta a helyét, a közönség halkan diskurálva várta a produkciót. Aztán hirtelen kialudtak a lámpák, csupán a pódium úszott hangulatos, kék fényben. A teremben hirtelen néma csend lett, majd rövidesen muzsikaszó töltötte be a csarnokot.

A produkció első részében az idén a fennállásának 125. évfordulóját ünneplő körmendi Városi Fúvószenekar Egyesület felvezette a műsort. A nézők zöme már a program ezen részén átadta magát a muzsika élvezetének. Ez nem csoda, ugyanis a Morvay András karnagy által összeállított repertoár rendkívül színesre sikeredett.

 

A műsor első része után Bebes István, Körmend polgármestere mondott ünnepi beszédet. - A Városi Fúvószenekar Egyesület újévköszöntő koncertje már több mint egy évtizede az év első igazán nagyszerű eseménye Körmenden - mondta. - Számomra külön öröm, hogy a fúvószenekar jóvoltából minden évben csodálatos órákat tölthetünk együtt közösen - fűzte hozzá.

- Hogy mi  a feladatunk az elkövetkezendő 365 napban? Az újév elején számadást készítünk, hogy megállapítsunk, mit tudtunk megvalósítani a terveink közül az elmúlt esztendőben. Nagyon fontos, hogy az egyén sikere mindig közösségben valósuljon meg. Biztos vagyok abban, hogy a családban, a különböző szervezetekben, egyesületekben elért eredmények, vagy akár egy város, ország sikerei elősegítik az egyén boldogulását is. Mit kívánhatunk mi? Azt, hogy közösségeink erősek legyenek, és segítsük egymást az év során. Biztos vagyok abban, hogy így elérjük azokat az eredményeinket, amiket az év során szeretnénk közösen megélni. Én itt a városban az egész esztendőben éreztem a szoros együttműködést, azt, hogy a városban élő emberek, egyesületek és közösségek segítették, támogatták egymást. Ez az együttműködés valamennyiünket sikerre fog vezetni - zárta gondolatait Bebes István, aki beszéde végén boldog új esztendőt kívánt a körmendieknek.

A koncert második részének első perceiben a fúvósok a vadnyugatra kalauzolták el a nagyérdeműt. A Jó, a Rossz és a Csúf, illetve a Volt egyszer egy vadnyugat című filmek Ennio Morricone által szerzett dallamaiból játszottak. A zenekar ezt követően egzotikus vizekre navigálta el a közönséget, a bolero és a hawaii zene érdekes kombinációját hozták el a sportcsarnokba.

Az előadás szünetében Bebes István a hagyományokhoz hűen újévi koccintásra invitálta a nagyérdeműt. A koncert harmadik része pergős, tüzes muzsikával startolt, a zenészek latin dallamokat játszottak. Hogy a produkció ne csupán a fülnek, de a szemnek is kedves legyen, közben a ritmusra rímelő, szenvedélyes táncot lejtett vérpiros ruhában Kornyik Judit és Ferencz Nóra Zsuzsanna. Az est további részeiben olyan legendás együttesek dallamai is felcsendültek, mint a Jackson Five, az ABBA és az Earth Wind & Fire. Utóbbit énekszó is kísérte, Tóth Dániel adta elő az együttes In the stone és September című dalait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!