Kultúra

2017.03.01. 18:55

Élmények (b)irodalma

Szombathely - Csütörtökön 18 órakor kezdődik az Élmények (b)irodalma című dokumentumfilm vetítése az Agora - Savaria moziban. A belépés ingyenes, utána beszélgetés az alkotókkal.

Vas Népe

Ezeken a hasábokon is figyelemmel kísértük azt a sikertörténetet, amelyet "A 12 legszebb magyar vers" címmel indított el és vitt végig dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész (ELTE SEK). A kulcsszó az élményközpontú irodalomtanítás és a játék. Mert persze ki merné kiválasztani a 12 legszebbet? Lehetne egy másik összeállítás is érvényes. És mégis: a legszebbek megszületésének sejtett vagy valós helyszínét felfedező, a klasszikus válogatottat újraolvasó, konferenciákkal, megjelenő könyvekkel kísért élményprogram igazolta önmagát és a választást is.

A főszerepben: Fűzfa Balázs
Fotó: VN archív

A hatéves program során új műfaj született: a nagy versmondás. Mert bár maga a program véget ért, az utóélete ma is eleven: nemcsak a 12 legszebb él tovább előadóesteken, nemcsak nagy versmondásokat szerveznek határon innen és túl nagy ünnepeken (rendszerint Fűzfa Balázs és Jordán Tamás közreműködésével), hanem most megszületett a folyamatokat összegző film is. A csütörtök esti vetítés után beszélgetés, Lovass Tibor vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!