Laza

2009.12.24. 12:29

Mi a szeretet? Gyerekek válaszolnak!

Egy felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet.

MTI

Egy felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok mélysége és komolysága a kérdezőket is meglepte: Amikor nagyinak begyulladtak az ízületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is ízületgyulladása van. Ez a szeretet.

Rebeka, 8 éves. Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Valahol érzed, hogy az ő szájában biztonságban van a neved. Zsolti, 4 éves. A szeretet az, amikor egy lány bekölnizi magát, a fiú pedig borotválkozó arcszesszel bekeni magát, aztán elindulnak, hogy szagolgassák egymást. Karesz, 5 éves. A szeretet az, amikor az étteremben odaadod másnak a krumplidat, de te nem kérsz az övéből. Kriszti, 6 éves. A szeretet az, amikor két ember állandóan csókolózik. Amikor belefáradtak a csókolózásba, még akkor is együtt akarnak maradni és beszélgetnek. Apa és anya ilyenek. Szerintem gusztustalan, amikor csókolóznak.

Emília, 8 éves. A szeretet az, ami karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani. Robi, 7 éves. Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezdd, akit utálsz.

Nikolett, 6 éves. A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak ő mosolygott. Ezután már nem féltem. Csilla, 8 éves. A mamim jobban szeret engem mindenkinél. Senki más nem ad nekem puszit, mielőtt elalszom. Klári, 6 éves. A szeretet az, amikor apa izzadt és büdös, de anya akkor is azt mondja neki, hogy sokkal helyesebb, mint Robert Redford.

Krisztián, 7 éves. Amikor szeretsz valakit, akkor sokat pislogsz, és apró csillagocskák jönnek ki belőled. Judit, 7 éves. A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban, és szerinte apu nem is gusztustalan. Márk, 6 éves. Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek. De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!