Lóerő

2017.03.27. 09:56

A jövő trendjei - Autós szakmai nap volt a Savariában

Szombathely – Szakmai napot tartottak a Savaria szakgimnáziumban – autóipari fejlesztésekről, a jövő trendjeiről hallgathattak előadásokat a diákok.

Tóth Kata

Hagyomány a Savaria szakgimnáziumban, hogy az iskola volt diákjaiból tiszteletbeli tanárokat választanak – olyanokat, akik saját szakterületük kiemelkedő szakembereivé váltak.

Cseri József szakmai bemutatót tart az innovatív fejlesztésekről

Két tiszteletbeli tanár is hivatalos volt a múlt héten az iskolában tartott autós szakmai napra: dr. Keszte Róbert, egy budapesti autóipari beszállító cég ügyvezető igazgatója a Jövő trendjei az autóiparban és az autógyártásban címmel tartott előadást a diákoknak.

Dr. Keszte Róbert előadása az jövő trendjeiről az autóiparban

Cseri József, a Vas megyei Kereskedelmi  és Iparkamara alelnöke pedig az autóipari innovációkat mutatta be elméletben és gyakorlatban. Az előadók között köszönthették a tanulók volt – immár nyugalmazott – igazgatójukat, dr. Tatai-Szabó Miklóst, aki jelenleg az ELTE gépészmérnöki képzésén oktat. Ő a szakmai könyvbemutatón túl előadást is tartott a csavarkötések biztosítása és tesztelése témakörben.

Bodvai Ignác gyakorlati oktatásvezető és diákjai gyakorlati bemutatón

A szakmai napok szervezésével az iskola a legkorszerűbb ismereteket szeretné biztosítani diákjai számára az adott terület avatott szakembereitől – az autóiparban ugyanis nagyon gyorsan tetten érhetők az innovációk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!