HIRDETÉS

2018.04.27. 16:11

Hamarosan érkezik a megújult Focus (x)

Sokan várják és úgy tűnik, hogy nem hiába. Hamarosan megérkezik a legújabb Ford Focus.

A megújult változat, amit Londonban mutattak be, sokak szerint az eddigi legjobb Focus lesz. A mostani modell azonban sokkal többet fog tudni, mint azt egy átlagos ráncfelvarrás során megszokhattuk. Bár tény, hogy valóban könnyebb lett, áramvonalasabb és a mai kornak megfelelően képes az önvezetésre is, az új Ford valóban a jövő autója lehet.

A legújabb Ford Focust olyan „apróságnak” tűnő funkciók teszik igazán naggyá, mint a head-up, ami tulajdonképpen egy szélvédőre vetítő kijelző. A forradalmi újítás során, egyből a piacon beszerezhető legnagyobb és legszélesebb változatot kapjuk majd. Fontos előnye még a konkurencia vetítőivel szemben, hogy ezt akár Ray-Ban és Polaroid polárszemüvegben is láthatjuk. Ez persze még messze nem minden, amit az új Ford Focus majd tudni fog.

Tágas, modern és jól felszerelt egyszerre. Ez az új Ford Focus!

A Ford Focus mindig is egy tágas, jól vezethető, modern és kompakt autó hírében állt. Az elmúlt 20 év során méltán emelkedett az elérhető, minőségi autók élére. Az új változatok azonban átlagosan, közel 90 kilóval fognak kevesebbet nyomni elődjeiknél. Ráadásul a kis légellenállásuknak köszönhetően egy átlagos autóvezető is számtalan különbséget fog észrevenni vezetés közben. Elsősorban az autópályán, nagy sebesség mellett fog csökkenni a fogyasztás és a keltett zaj, s ezzel párhuzamosan a gyorsulás és a végsebesség pedig megnő.

Az egyszerűség kedvéért mondhatjuk azt is, hogy az elért kis légellenállással egy sokkal jobb autót kapunk majd kézhez. A Ford Focus légellenállása mindössze 0,25 – 0,27 változattól függően. Ezzel megközelíti és meg is előzi az etalonnak számító Teslát. A tökéletes formához a számtalan kivitelezési trükk és a tökéletesen simára burkolt alsó lemez is nagyban hozzájárul. Az új Focusban nagy hangsúlyt kapott a zsalus elv használata, a hűtőrácsoknál és a lökhárítókban is. Egy bizonyos sebesség felett ugyanis, az itt lévő titán lemezek egyszerűen elállnak a belépő levegő útjából és a forgó első kerekek mellé terelik a légáramot, így csökkentve a levegő örvénylését a kerekek között és redukálva az itt keletkező ellenállást is.

Drasztikus fogyasztáscsökkenést ígérnek az új Ford modellek!

A Fordnál azt ígérik, hogy a legújabb modellekben, átlagosan 10%-kal fog csökkenni a fogyasztás az előző változatokhoz képest. Ezenkívül az autó kialakítását is megreformálták. Az ajtónyílásokat, a központi konzolt, a tároló üreget és a tetőoszlopokat is átalakították, így a kocsi 18 milliméterrel lett hosszabb az elődjénél. A műszerfal is megújult, akárcsak az ülések, így több hely jut a lábaknak is. Bár a laikusok is azonnal megmondják ránézésre, hogy ez egy Ford Focus, mégis mások lettek az arányok.

Az új autó természetesen meg fog jelenni a fordszabo.hu kínálatában is, de sajnos majd csak nyáron fog megjelenni. A különböző változatokban kétféle benzinmotor közül is válogathatunk amelyek 85-125 lóerős kivitelben kaphatóak majd. Ezek a pici motorok 670 köbcentis, kéthengeres változatban lesznek elérhetőek, még a 1,5 literes blokk típusúak háromhengeres, 150 és 182 lóerős kialakításban kaphatóak majd. Ezenkívül persze dízeles modorok közül is tudunk válogatni, 95-től 150 lóerőig. Ezek saját technológiás automata váltóval is fel lesznek szerelve, amelyek 8 fokozattal rendelkeznek majd.

A Ford Focus egy modern és okos jármű

Ez még mind semmi, mert még nem is beszéltünk arról a fejlett elektronikáról és mesterséges intelligenciáról amit a belső számítógép nyújt majd az automatikus „robotpilóta” üzemmódjában. A minden fejlett technológiával felszerelt járműben a Ford Co-Pilot vezényli a rendkívül kifinomult automatikus vezetést, amely még az útburkolati jelek nélkül is képes lesz elboldogulni az utakon. A sebsaségtartó automatika mellett képes azonosítani a táblákat, amelyek a maximális sebességet jelzik és ez alapján állítja be a menetsebességet.

A védelmi eszközök széles tárházával felszerelt autó 180 fokos látószögű kamerával is fel van szerelve, amely akár egy vészfékezést is elindíthat, ha veszélyt érez és a figyelmeztetés ellenére sem történik aktivitás a járművezető részéről. A Pre-Collinsion Assist egy ütközésmegelőző rendszer, amelyet egy akadály kikerülő, Evasive Streeting Assist egészít ki. Ugyanilyen intelligens az új adaptív fényszóró is, amely számos új szabadalmat élvez. Egyszóval az új Ford Focus újdonságait szinte lehetetlenség bemutatni és felsorolni. Egy biztos: az egyik legjobb autó lesz az árkategóriájában a piacon, így érdemes lesz még idén nyáron lecsapni rá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!