lóerő

2019.12.21. 07:00

Hamiltonnal flörtölget a Ferrari?

Lewis Hamilton a Ferrarinál? Igencsak nehéz elképzelni, hogy az elmúlt hat évben a Merce desszel sikert sikerre halmozó versenyző átigazolna Maranellóba. Ám attól még nem biztos, hogy nincs alapja. Összegyűjtöttük az elmúlt két hónap nyilatkozatait az esetleges átigazolással kapcsolatban.

Kelemen Attila

Toto Wolffot (balra) nem zavarja, hogy a Ferrari flörtölni kezdett Hamiltonnal, és hogy pilótája máshol is puhatolózik. Szerinte 75 százalék az esély arra, hogy a címvédő a Mercedesnél marad Fotó: Mercedes

Nincs kész a mestermű

Alighogy bebiztosította hatodik világbajnoki címét, egyértelművé tette Lewis Hamilton, hogy korántsem szándékozik befejezni F1-es pályafutását. A hibridkorszak egyeduralkodója kijelentette, hogy még dolgozik a mesterművén. Kérdés, hogy a mestermunkát a hetedik bajnoki cím, illetve Michael Schumacher összes rekordjának megdöntése jelenti számára, vagy még ennél is többet. „Hiszem, hogy még mindig képes vagyok fejlődni, többet elérni ezzel a csapattal a Forma–1-ben. Ez lesz a cél, a többit az idő majd eldönti.”

Már bajnok lenne a Ferrarival

A Scuderia korábbi elnöke, Luca di Montezemol a gratulációja mellett azt sem rejtette véka alá, hogy a 2007 óta egyéni világbajnoki címre váró Ferrarit már tavaly a csúcsra repítette volna Hamilton. Ez némi fricska a maranellói istálló négyszeres pilótájára, Vettelre nézve. A főnök nem aggódik November elején Hamilton csapatfőnöke, Toto Wolff kijelentette, hogy nem esne kétségbe, ha Hamilton a Ferrari felé venné az irányt: „Természetes, hogy egy versenyző a Ferrariról álmodozik, amely a Forma–1 legnagyobb márkája. A vörös szín olyan a Forma–1- ben, mint a nap. Reméljük, hogy a Forma–1 két legversenyképesebb versenyzőjével fogunk rendelkezni. És manapság Lewis élvezi nálunk az elsőbbséget. De ha ő körülnéz a piacon, akkor nekünk is vetnünk kell rá egy pillantást. És vannak még páran, akiket kedvelek” – nyilatkozta az osztrák.

Mindenki puhatolózik

Az idei utolsó előtti futam hétvégéjén Hamilton nem titkolta, hogy a következő évben több versenyző is váltani fog: „Sok minden történik a háttérben, minden versenyző egyeztet bizonyos csapatokkal” – állapította meg sejtelmesen. Ennek kapcsán korábbi főnöke, Ross Brawn nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Hamilton új kihívásra vágyik, és egy másik csapatot is sikerre vinne.

Toto Wolffot (balra) nem zavarja, hogy a Ferrari flörtölni kezdett Hamiltonnal, és hogy pilótája máshol is
puhatolózik. Szerinte 75 százalék az esély arra, hogy a címvédő a Mercedesnél marad Fotó: Mercedes

Minden Wolfftól függ?

Lewis Hamilton november közepén a Mercedesszel való szerződéshosszabbítás kérdéséről beszélt. Kiemelte, hogy jövőjét jelenlegi főnöke, Toto Wolff terveitől is függővé teszi.

A Ferrari megszólal

A szezonzáró előtt feltették a kérdést a Ferrari csapatfőnökének, Mattia Binottónak, mit szól ahhoz, hogy Hamilton megszerezhető lehet a jövő évben. „Annak tudata, hogy 2021- re elérhető lesz, boldoggá tesz minket. De őszintén, még korai bármilyen döntést hozni. Mi elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőpárosunkkal, de biztosra veszem, hogy jövőre az év ezen szakaszában már tárgyalni fogunk, és keressük a lehetőséget, hogy mit is tegyünk” – jelentette ki az olasz. A válaszával robbant is a bomba: minden híradás a Hamilton–Ferrari házasságról beszélt.

Az első bók a Ferraritól

Lewis Hamilton hízelgőnek tekintette, ahogy Binotto beszélt a leigazolhatóságáról: „Szerintem ez az első alkalom az elmúlt tizenhárom évből, hogy bókot kapok a Ferraritól.” Nem erősítette meg, de nem is cáfolta annak lehetőségét, hogy csapatot váltana.

Kétszer már egyeztetett?

Az olasz La Gazzetta dello Sport nem csak nyílt flörtölésről cikkezett; tudni véli, hogy van alapja Hamilton közeledésének, ugyanis két alkalommal már találkozott John Elkann elnökkel. Mi több, az alapító fi a, Piero Ferrari nagy rajongója a hatszoros bajnoknak. Sok a kérdőjel, de ami biztos: Hamilton szerződése 2020 végén lejár, és a december 6-i FIA-díjátadón leszögezte, hogy 13 éves kora óta a Mercedesszel versenyez, és nehezen tudná elképzelni magát bárhol máshol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!