lóerő

2019.12.21. 07:00

Hamiltonnal flörtölget a Ferrari?

Lewis Hamilton a Ferrarinál? Igencsak nehéz elképzelni, hogy az elmúlt hat évben a Merce desszel sikert sikerre halmozó versenyző átigazolna Maranellóba. Ám attól még nem biztos, hogy nincs alapja. Összegyűjtöttük az elmúlt két hónap nyilatkozatait az esetleges átigazolással kapcsolatban.

Kelemen Attila

Nincs kész a mestermű

Alighogy bebiztosította hatodik világbajnoki címét, egyértelművé tette Lewis Hamilton, hogy korántsem szándékozik befejezni F1-es pályafutását. A hibridkorszak egyeduralkodója kijelentette, hogy még dolgozik a mesterművén. Kérdés, hogy a mestermunkát a hetedik bajnoki cím, illetve Michael Schumacher összes rekordjának megdöntése jelenti számára, vagy még ennél is többet. „Hiszem, hogy még mindig képes vagyok fejlődni, többet elérni ezzel a csapattal a Forma–1-ben. Ez lesz a cél, a többit az idő majd eldönti.”

Már bajnok lenne a Ferrarival

A Scuderia korábbi elnöke, Luca di Montezemol a gratulációja mellett azt sem rejtette véka alá, hogy a 2007 óta egyéni világbajnoki címre váró Ferrarit már tavaly a csúcsra repítette volna Hamilton. Ez némi fricska a maranellói istálló négyszeres pilótájára, Vettelre nézve. A főnök nem aggódik November elején Hamilton csapatfőnöke, Toto Wolff kijelentette, hogy nem esne kétségbe, ha Hamilton a Ferrari felé venné az irányt: „Természetes, hogy egy versenyző a Ferrariról álmodozik, amely a Forma–1 legnagyobb márkája. A vörös szín olyan a Forma–1- ben, mint a nap. Reméljük, hogy a Forma–1 két legversenyképesebb versenyzőjével fogunk rendelkezni. És manapság Lewis élvezi nálunk az elsőbbséget. De ha ő körülnéz a piacon, akkor nekünk is vetnünk kell rá egy pillantást. És vannak még páran, akiket kedvelek” – nyilatkozta az osztrák.

Mindenki puhatolózik

Az idei utolsó előtti futam hétvégéjén Hamilton nem titkolta, hogy a következő évben több versenyző is váltani fog: „Sok minden történik a háttérben, minden versenyző egyeztet bizonyos csapatokkal” – állapította meg sejtelmesen. Ennek kapcsán korábbi főnöke, Ross Brawn nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Hamilton új kihívásra vágyik, és egy másik csapatot is sikerre vinne.

Toto Wolffot (balra) nem zavarja, hogy a Ferrari flörtölni kezdett Hamiltonnal, és hogy pilótája máshol is
puhatolózik. Szerinte 75 százalék az esély arra, hogy a címvédő a Mercedesnél marad Fotó: Mercedes

Minden Wolfftól függ?

Lewis Hamilton november közepén a Mercedesszel való szerződéshosszabbítás kérdéséről beszélt. Kiemelte, hogy jövőjét jelenlegi főnöke, Toto Wolff terveitől is függővé teszi.

A Ferrari megszólal

A szezonzáró előtt feltették a kérdést a Ferrari csapatfőnökének, Mattia Binottónak, mit szól ahhoz, hogy Hamilton megszerezhető lehet a jövő évben. „Annak tudata, hogy 2021- re elérhető lesz, boldoggá tesz minket. De őszintén, még korai bármilyen döntést hozni. Mi elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőpárosunkkal, de biztosra veszem, hogy jövőre az év ezen szakaszában már tárgyalni fogunk, és keressük a lehetőséget, hogy mit is tegyünk” – jelentette ki az olasz. A válaszával robbant is a bomba: minden híradás a Hamilton–Ferrari házasságról beszélt.

Az első bók a Ferraritól

Lewis Hamilton hízelgőnek tekintette, ahogy Binotto beszélt a leigazolhatóságáról: „Szerintem ez az első alkalom az elmúlt tizenhárom évből, hogy bókot kapok a Ferraritól.” Nem erősítette meg, de nem is cáfolta annak lehetőségét, hogy csapatot váltana.

Kétszer már egyeztetett?

Az olasz La Gazzetta dello Sport nem csak nyílt flörtölésről cikkezett; tudni véli, hogy van alapja Hamilton közeledésének, ugyanis két alkalommal már találkozott John Elkann elnökkel. Mi több, az alapító fi a, Piero Ferrari nagy rajongója a hatszoros bajnoknak. Sok a kérdőjel, de ami biztos: Hamilton szerződése 2020 végén lejár, és a december 6-i FIA-díjátadón leszögezte, hogy 13 éves kora óta a Mercedesszel versenyez, és nehezen tudná elképzelni magát bárhol máshol.

Ezek is érdekelhetik