Magyarlak

2016.04.15. 11:22

Munkagépek fából

Magyarlak - Többéves szenvedélye a mindössze 15 esztendős fiatalembernek, Trajbár Patriknak a fa és a munkagépek. Volt kitől örökölnie, és most úgy tűnik, szakma lesz a hobbiból.

Bakos Ágnes

- Fából készíti el különböző munkagépek modelljeit Trajbár Patrik, a Magyarlak-Csörötneki Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója - mutatta be a tehetséges fiatalembert Kiss Katalin és Kovács Zsuzsanna tanárnő.

(fotó: Kovács Zsuzsanna)

Patrik már kicsi kora óta szereti a traktorokat, markológépeket, teherautókat. Sokat sürgött-forgott munkagépkezelő édesapja műhelyében, az ezermester apuka pedig szívesen készített fából kisvasutat a fiának - ezzel megpecsételte Patrik jövőjét.

Mára megtanulta a különböző gépek balesetmentes használatát, és alkot, barkácsol, munkagépeket készít alapos tervezés után. Több versenyen is sikert aratott már a különleges modellekkel, és nem kérdés: asztalos lesz a fiúból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!