Multidéző

2015.07.28. 13:52

30 éve írta a Vas Népe: Húsáruház nyílt - Húszmillió forintba került az üzlet

Szombathely – Új színfolttal gazdagodik mától Szombathelyen a Köztársaság tér. A Vas megyei Élelmiszerkereskedelmi Vállalatnak régi vágya és terve volt, hogy korszerű húsáruházat alakítson ki a belvárosban, ahol a nyers hústól a főtt és a sült húsokig minden kapható.

Kelemen Attila

A terv megvalósítását egy véletlen – de önmagában véve szerencsétlen – esemény is elősegítette. Ugyanis ezen a helyen egy felújítás alatt álló épület beomlott. Teljesen újat kellett építeni helyette. Ez a helyzet tette lehetővé az új húsáruház építését. A kivitelezést a TANÉP vállalta. Az új húsáruház 600 négyzetméter alapterületű.

Szebbé tette Szombathelyen a Köztársaság teret az új húsáruház. Fotó: VN-archív

Vállalat összes termékét, ezenkívül választékbővítés céljából a környező megyékből és az ország más vidékéről is szereznek be árut. A nyitáskor több mint százféle hentesáru közül választhat a vásárló. Később 80-100 féle áru várja a vendégeket. Ugyanis a helyben fogyasztást is megszervezték. A külföldi és hazai turisták itt olcsón étkezhetnek, s a húsféléken, kenyéren és péksüteményen kívül üdítőt és presszókávét is fogyaszthatnak.

Mi lesz a közelben lévő két húsbolttal? – kérdeztük a vállalat igazgatóját.

Az eddigi Köztársaság téri és a Savaria téri húsbolt megszűnik. Az előbbit a Vas megyei Iparcikk Kereskedelmi Vállalat kapja meg, hiszen a papírboltjuk helyén épült fel az új húsáruház. A Savaria téri húsboltunk helyén bazárt létesítünk. Az Iparcikk Vállalat megkapja még a Kőszegi utcai tejboltunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!