Multidéző

2015.09.22. 09:23

Ezt írta 30 évvel ezelőtt a Vas Népe - Golfpálya épül Bükön

Bük - Tegnap délelőtt Bük-fürdőn külföldi és magyar idegenforgalmi, kereskedelmi, pénzügyi szakemberek tárgyaltak egy leendő golfpálya kialakításáról és építéséről.

Kelemen Attila

A vendégek a SZOT szálló tetejéről megtekintették azt a szóba jöhető területet, mely alkalmas lenne egy nemzetközi színvonalú, 18 lyukú pályához. Ez a 60 hektárnyi terület az épülő Thermal Hotel mögött húzódik, a büki tsz tulajdona. Jelenleg nagyrészt erdő borítja, kisebb hányada mezőgazdasági művelés alatt áll.


A tárgyalópartnerek megtekintették a leendő pálya helyeit. Fotó: VN-archív

A helyszíni szemle után tárgyalóasztalhoz ültek az építésben érdekelt felek: a Danubius Szálloda és Gyógyfürdő Vállalat, az OTP, az Országos Idegenforgalmi Hivatal, a büki termelőszövetkezet vezetői, szakemberei, az osztrák golfszövetség képviselői és a gyógyszállót építő svéd ABV cég képviselői. A megbeszélés szervezését s a témához kapcsolódó későbbi találkozók koordinálását a megyei tanács vállalta föl.

A helyszínt jó terepviszonyai, kiváló fekvése, megközelíthetősége miatt valamennyien kitűnőnek találták. A tárgyaló partnerek megegyeztek, hogy vegyes érdekeltségű vállalathoz hoznak létre (magyar és külföldi tulajdonnal), mely a tervezéstől az építésen keresztül az üzemeltetésig bezárólag minden feladatot ellát.

A sportos, egészséges kikapcsolódásra, mint megtudtuk, igen nagy az igény a szomszédos osztrák területről is. Így a golfpálya nemcsak a leendő gyógyszálloda vendégeinek, de az osztrák napi vendégeknek is készül. Így válik még sokszínűbbé a magyar idegenforgalom szolgáltatási köre. Mivel Magyarországon ez lesz az első golfpálya, fontos, hogy első osztályú legyen, amatőrök és profik egyaránt használni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!