múltidéző

2020.01.12. 15:30

Elmaradt a komputerkrach 2000-ben – Nem okozott gondot a dátumváltás

Megyénkben sem okozott gondot a számítógépek dátumváltása. A szakemberek időben felkészültek a várható problémákra, vélhetően ennek köszönhető, hogy nem okozott fennakadást az átállás.

VN

Horváth Sándor rendszergazda szilveszterkor tesztelte a rendszert a sárvári kórházban Fotó: VN-archív

A megye egészségügyi intézményeiben semmi problémát nem okozott az 1999-ről 2000-re való dátumváltás. Felesleges volt pánikhangulatot kelteni, hiszen az informatikusok pontosan tudták, mi a dolguk, nem váratlan katasztrófára kellett felkészülniük. A megye egészségügyi intézményeiben körülbelül 10 millió forintot költöttek a szoftverek cseréjére. Azonban még elképzelhető volt, hogy a számítógépes vírusok gondot okozhatnak a következő napokban.

Horváth Sándor rendszergazda szilveszterkor tesztelte a rendszert a
sárvári kórházban Fotó: VN-archív

A Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárban már december elején új, korszerű szoftverre álltak át. Ellenőrizték a rendszert, semmilyen gondot nem okozott a 2000. évre való átállás, valamennyi dátum helyesen szerepelt a rendszerben, s az adatbázisok is sértetlenek maradtak. A szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.-nél semmiféle számítógépes zavart nem észleltek. A bankok az adott héten zárva tartottak. A szakértők szerint a pénzügyi szférában sem kellett problémára számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!