Farkaskölykök

2021.07.11. 07:00

Volt egyszer egy szombathelyi vadaspark

35 évvel ezelőtt seregnyi állattal gyarapodott a szombathelyi vadaspark. Az Állami Tangazdaság lovasiskolájával szemben 1985-ben jelölt ki végső helyet az állatok számára a városvezetés.

Vas Népe

Forrás: Shutterstock

Fotó: Art Babych

Kovács György, a park alapítója és mindenese cserékkel és vásárlás útján színesítette az állományt.

A kecskepár Pécsről érkezett; cserébe arany- és örvös fácánt, valamint egy 80 kilós vadkant kapott az ottani állatkert. Szintén 1986 júniusában érkezett – ugyancsak a baranyai megyeszékhelyről – egy szamár. Az ára tízezer forint volt. Újperintből származott a gímszarvas tehén, s még nem volt ötnapos az a vadmalac, amelyet egy vadász vitt a parkba. Két borzot Kovács György a katafai vadásszal ásott ki.

További érdekesség volt, hogy a cikk megjelenésének hetében született hét kisgörény.

A legnagyobb szenzáció az volt, hogy két farkaskölyöknek is otthont adott a vasi vadaspark.

Mivel a pécsi állatkerttel nagyon jó volt a kapcsolat, 15 ezerért pónilovat is ajánlottak, illetve kígyókat is tervezett vásárolni a park. Mi több, barnamedvét is ajánlottak, ám a tartásához nem voltak adottak a feltételek.

A park fejlesztésében Kovács Györgynek nem igazán volt segítsége. Brigádok, iskolák, intézmények támogatására számított, és nem csak anyagi szempontból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!