Szándékosság vagy véletlen?

2019.04.01. 07:03

A nyílt utcán lőtték agyon a híres amerikai rappert

Lövöldözés tört ki vasárnap annál a Los Angeles-i ruhaboltnál, amely Nipsey Hussle rapper tulajdonában volt – jelentette az amerikai média a Los Angeles-i rendőrségre hivatkozva.

(FILES) In this file photo taken on February 07, 2019 Nipsey Hussle performs onstage at the Warner Music Pre-Grammy Party at the NoMad Hotel in Los Angeles. - Grammy-nominated rapper Nipsey Hussle was fatally shot in the US city of Los Angeles on Sunday March 31, 2019, NBC News reported, citing law enforcement sources. (Photo by Matt Winkelmeyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Fotó: Matt Winkelmeyer

Három embert lőttek meg az utcán, az állítólag véletlenül ott tartózkodó rappert három lövés érte, a kórházban belehalt sérüléseibe. A két másik áldozat súlyos állapotban van. A lövöldöző férfi elmenekült a helyszínről.

Az ABC televízió tudósítása szerint a rapper mintha megérezte volna a közelgő tragédiát, mert vasárnap délután azt írta a Twitteren: „Áldás az embernek, ha kemény ellenségei vannak.”

Rendőrök és gyászoló rajongók a gyilkosság helyszínén
Fotó: Mark Ralston / AFP PHOTO

A rendőrség mindazonáltal nem bocsátkozott feltételezésekbe a lövöldözés okairól, megkezdte a nyomozást, és részleteket hétfő kora délutánra ígért.

A 33 éves, Los Angelesben született afro-amerikai Hassle – akinek eredeti neve Ermias Asghedom – az Egyesült Államok egyik legismertebb zenésze volt, az idén Grammy-díjra is jelölték.

A ruhaboltot 2017 júniusában nyitotta meg, és tavaly szeptemberben már történt késelés és lövöldözés az üzletnél. A rendőrség azonban eredmény nélkül zárta le az ügyet, mert a bűncselekménynek nem voltak áldozatai, és a szemtanúk nem voltak hajlandók együttműködni a nyomozókkal. Így az elkövető személyére sem derült fény.

Borítókép: Nipsey Hussle

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!