Gyász

2019.04.10. 19:15

Újabb Bond lány hunyt el

Az Aranyszemben is feltűnt, ebben kisebb szerep jutott neki, egy Bonita nevű táncosnőként a Sean Connery által megformált Bond ügynök életére tört.

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Nadja Regin szerb születésű színésznő, aki két James Bond-filmben is szerepelt – írja a Magyar Hírlap.

Regin halálának hírét a Bond-filmek hivatalos Twitter-oldalán jelentették be,

ő rövid időn belül már a második Bond-lány, aki távozott az élők sorából:

az Aranyszemben Tilly Mastersont alakító Tania Mallet március végén halt meg.

A színésznő a jugoszláviai Nis városában született, egyetemi tanulmányait Belgrádban végezte, ahol dráma és filozófia szakon is diplomát szerzett. Színészi karrierje is az ebben az időben indult el, eleinte jugoszláv, később német filmekben játszott, az ötvenes évek közepén pedig az Egyesült Királyságba költözött.

Több brit filmben is láthattuk, többek között Az angyal című sorozatban is feltűnt Roger Moore oldalán.

1963-ban szerepet kapott a második Bond-filmben, az Oroszországból szeretettelben, ahol az angol titkosszolgálat isztambuli részlegét vezető Ali Kerim Beynek szeretőjét alakította.

Egy évvel később az Aranyszemben is feltűnt, ebben kisebb szerep jutott neki, egy Bonita nevű táncosnőként a Sean Connery által megformált Bond ügynök életére tört.

A 70-es években visszavonult a színészi pályától és forgatókönyvek, valamint regények írásával foglakozott.

Borítókép: wikipedia.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!