musicalfilm

2019.10.26. 16:49

Andrew Lloyd Webber és Taylor Swift közös dalával jön a Macskák

A brit zeneszerző és az amerikai énekes-dalszerző Beautiful Ghosts című szerzeményét Francesca Hayward, a Royal Ballet első magántáncosa adja elő a filmben, a végefőcím alatt pedig Swift énekli. Az énekesnő egyébként szerepel is a filmben: Bombalurina karakterét ölti magára.

A magyarországi mozikban december 19-én debütáló Macskák Lloyd Webber világhírű színpadi musicaljére épül és olyan világsztárokat vonultat fel, mint Judi Dench, Ian McKellen, James Corden, Idris Elba, Jennifer Hudson és Rebel Wilson.

Hayward Victóriát alakítja a mozivásznon, akinek karakterét továbbfejlesztették a filmben.

„Amikor először elolvastam a forgatókönyvet, az első dolog, ami eszembe jutott az volt, hogy >Írnunk kell egy dalt Victóriának<”

- írta közleményében Lloyd Webber, megjegyezve, hogy a Beautiful Ghosts című dal fontos része a Tom Hooper rendezte mozinak.

A T. S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusából született musical a londoni West Enden mutatkozott be 1981-ben, majd vált az egyik leghosszabb ideje futó darabbá a brit főváros színházi negyedében és a New York-i Broadwayn egyaránt.

Ezek is érdekelhetik