Bulvár-celeb

2021.06.11. 05:57

Tragédia történt! Illegális vadászaton lőtték agyon a háromgyerekes erdészt

A vaddisznóvadászatot a magyarremetei expolgármester szervezte, a vétlen erdészt fejbe lőtték, esélye sem volt túlélni. Ráadásul mielőtt mentőt hívtak, megpróbálták eltüntetni a nyomokat.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Borzasztó tragédiával végződött egy illegális vadászat Romániában. A Bihar megyei Magyarremetét övező erdőben május 7-én, egy 46 éves mézgedi erdész, Marius Laza vesztette életét, írja a foter.ro.

Az első hírek arról szóltak, hogy a lőtt sérülést Sebastian Bologa mézgedi lakos okozta, akivel közösen illegális vaddisznóvadászatot szerveztek. A vadászat többi résztvevőjéről eddig szinte semmit nem lehetett tudni, ám az ügyészek az elmúlt egy hónapban sokkoló részleteket tártak fel az esetről.

Azóta kiderült, hogy hat személyt vonnának felelősségre, akik nemcsak részt vettek az illegális vadászaton, de még késleltették is a hatóságok riasztását, csak azért, hogy eltüntessék azokat a nyomokat, amik bizonyítékok lehetnek ellenük.

Az újabb vádlottak között ott található Adrian Ştefănică volt magyarremetei polgármester, aki jelenleg a belényesi erdőfelügyelet mérnöke. Rajta kívül az expolgármester erdész testvérét, az erdőfelügyelet egyik alkalmazottját, a magyarremetei önkormányzat környezeti felügyelőjét, egy építési vállalkozót, valamint egy hajtóként közreműködő juhászt gyanúsítottak meg. A nyomozóhatóságok szerint a vadászaton jelen lehetett még egy másik mézgedi lakos, akit tanúként hallgattak ki.

A vadászatot a volt polgármester szervezte, aki a baleset után, a többiekkel együtt egy órán át nézte tétlenül, hogy háromgyerekes vadászkollégája haldoklik, mert el akarták tüntetni a nyomaikat a mentősök és a rendőrök értesítése előtt.

Marius Laza egy nappal később halt meg a kórházban, az orvosok elmondása szerint esély sem volt, nem lehetett kiműteni az agyába fúródott lövedéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!