Új elmélet

2022.05.10. 05:50

Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál kutatónak erről egészen más a véleménye.

A szakember úgy véli, hogy a gyakori eltűnéses esetek kizárólag az emberi mulasztásoknak, az időjárási viszontagságoknak és a járműközlekedés miatt kialakult zsúfoltságnak tulajdoníthatóak.

A legendás 19-es járat – egy öt torpedóbombázót magába foglaló csoportos repülőalakulat – eltűnését is a szakmai melléfogások számlájára írta. Szerinte a hivatalos közlemények szerint ideális repülési kondíciók távol álltak a valóságtól: valójában 15 méteres hullámokkal kellett megküzdeniük a pilótáknak.

Emellett az akciót vezénylő Charles Taylor hadnagy úgy vélte: iránytűje nem működik megfelelően, ezért felülírta egy rangban alatta álló pilóta menetirányra vonatkozó parancsát. Nyugat helyett keletre fordultak, egyre távolabb a partvidéktől, a mélyebb vizekben pedig értelemszerűen nehezebb megtalálni a roncsokat és a holttesteket.

Más feltételezések szerint a Bermuda-háromszögben tapasztalt furcsa eseményeket az óceán mélyéről időnként feltörő metángáz okozza, melynek légbuborékjai a vízénél kisebb sűrűségű habos közeget alkotnak, ez pedig nem képes fenntartani a hajókat. Ugyanez az anyag a levegőbe kerülve, a repülőgépek forró kipufogórendszerével érintkezve robbanásokat idézhet elő – írja a Mirror nyomán a life.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!