Bulvár-celeb

2023.11.29. 15:02

Meghalt a világ legszomorúbb elefántja, borzalmas élete volt (videó)

Elpusztult kedden a manilai állatkert – egyben az egész Fülöp-szigetek – egyetlen elefántja, a 49 éves Mali, amelyet a PETA nemzetközi állatvédő szervezet „a világ legszomorúbb elefántjának” nevezett évtizedeken át tartó magánya miatt.

MW

Fotó: TED ALJIBE / AFP

Mali háromévesen, Srí Lanka Imelda Marcosnak, az egykori Fülöp-szigeteki first ladynek szánt ajándékaként került 1977-ben az állatkertbe, ahol egész életét elszigetelten, magányosan, egy betonból készült kifutóban élte le.

Honey Lacuna Pangan manilai polgármester elmondta, hogy egyelőre nem tudják, mi okozta az állat halálát.

A PETA korábban tiltakozókampányt is szervezett az elefánt állatkerti körülményei miatt, mint írták, „Manila több évtizedes magánzárkára ítélte Malit”, holott a nőstény elefántoknak ez kínzás, hiszen életüket a vadonban csapatostul, egymás borjait felnevelve töltik. A kampányhoz, amely azt akarta elérni, hogy Mali egy thaiföldi állatrezervátumban, más elefántok társaságában élhessen, mások mellett a világhírű tudós, Jane Goodall és Paul McCartney is csatlakozott.

Az állatkert szakértői az évek során egészségesnek, de kicsit túlsúlyosnak találták Malit. Az ázsiai elefántok a vadonban 60-70 évet élnek meg, de fogságban jóval rövidebb az élettartamuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!