nba

2018.07.24. 09:10

Nowitzki nem tud elszakadni a Dallastól

Dirk Nowitzki hétfőn aláírta új szerződését, így biztossá vált, hogy 21. szezonját is a Dallas Mavericks együttesében tölti az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

CHICAGO, USA - MARCH 03: Dirk Nowitzki (41) of Dallas Mavericks in action during the NBA basketball match between Chicago Bulls and Dallas Mavericks at the United Center in Chicago, Illinois, United States on March 03, 2018. Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency

Fotó: Anadolu Agency

A klub a szabadügynökpiac nyitásakor nem élt a következő idényre szóló opcióval, hogy ezzel a fizetési plafon alatt nagyobb mozgástere legyen a Los Angeles Clipperstől érkezett DeAndre Jordan leigazolásához. A vezetőség viszont már akkor jelezte, az a terv, hogy később új megállapodást kössön a 40 éves sztárral, aki végül egy idényre ötmillió dollárért marad a texasiaknál.

Az új kontraktus azt is jelenti, hogy a 13-szoros All Star-válogatott német kosaras lesz az első játékos az NBA-ben, aki 21 egymást követő szezonban ugyanabban a csapatban szerepel.

Nowitzkit 2007-ben a liga, a 2011-es bajnoki cím alkalmával pedig a nagydöntő legértékesebb játékosának választották. Jelenleg hatodik a pontszerzők örökranglistáján (31 187), előtte kizárólag amerikaiak szerepelnek.

Borítókép: Nowitzki a Chicago ellen

AFP / ANADOLU AGENCY / Bilgin S. Sasmaz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában