a legjobb

2018.09.25. 11:05

A futballszeretőknek ajánlotta díját Modric

A világ minden futballszerető emberének ajánlotta az Év játékosa-díját Luka Modric, a horvát válogatottal világbajnoki ezüstérmes középpályás, aki Londonban vette át az elismeréssel járó trófeát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfő esti gáláján.

5645509 24.09.2018 FIFA President, Gianni Infantino, right, presents Real Madrid's Luka Modric of Croatia with the trophy for The Best FIFA Men's Player 2018 during the Best FIFA 2018 Awards Show at Royal Festival Hall in London, England, September 24, 2018. Alexey Filippov / Sputnik

A Real Madrid 33 éves játékosa azt mondta, ez a díj egyfajta inspiráció lehet a fiatal futballisták számára:

„a következő generáció ebből is láthatja, hogy kemény munkával bármi elérhető”.

A horvát labdarúgó a szavazatok 29,05 százalékát begyűjtve győzött, megelőzve az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldót (19,08 százalék) és az egyiptomi Mohamed Szalah-t (11,23 százalék). Utóbbi azzal vigasztalódhatott, hogy – nem kis meglepetésre – a legszebb gólért járó Puskás-díjat ő vihette haza.

Modric és Ronaldo mint válogatottjuk csapatkapitányai, szintén szavazhattak. Mindketten a francia együttessel világbajnok Raphäel Varane-t, a Real Madrid hátvédjét választották a legjobbnak, egymást jelölték másodiknak, a harmadik helyre pedig Antoine Griezmannt, a francia válogatott és az Atlético Madrid támadóját sorolták.

A szintén ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi 2006 óta először nem szerepelt a legjobb három között, de ő is voksolhatott, és

Modric mögött a Paris Saint-Germain vb-győztes francia csatárát, Kylian Mbappét választotta másodiknak, míg Cristiano Ronaldót harmadiknak.

Legutóbb 2007-ben fordult elő, hogy nem Messi vagy Cristiano Ronaldo nyert a voksoláson, amelyen a szurkolók szavazatai (25 százalék) mellett a szövetségi kapitányok, válogatott csapatkapitányok és újságírók voksai döntenek. Modric az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját, augusztus végén pedig az európai szövetségnél (UEFA) is őt választották az Év játékosának.

Rossinál és Dzsudzsáknál is Modric volt az első

A harmadik magyar szavazó Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport újságírója volt. Mindhármuknál bekerült az első háromba a világbajnok francia válogatott valamelyik játékosa, akik azonban a hétfő esti, londoni FIFA-gálát megelőzően nyilvánosságra hozott hármas listán nem szerepeltek.

Az Év játékosa-díj magyar szavazatai:

Marco Rossi, szövetségi kapitány:

1. Luka Modric (horvát, Real Madrid)

2. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain)

3. Eden Hazard (belga, Chelsea)

Dzsudzsák Balázs, korábbi csapatkapitány:

1. Modric

2. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

3. Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid)

Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport újságírója:

1. Modric

2. Mbappé

3. Ronaldo

Borítókép: Modric és Infantino, a FIFA elnöke a londoni gálán

AFP / Sputnik / Alexey Filippov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában