ac milan

2019.01.24. 14:20

Máris megtalálták Higuaín utódját Milánóban

A 23 éves Krzysztof Piatek az AC Milan labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A milánói együttes bejelentése szerint a lengyel támadó játékjogát végleg megszerezték a Genoától, a gólerős játékossal 2023. június 30-ig szóló szerződést kötöttek.

Az AC Milan honlapján kiemelte: Piatek karrierje lengyelországi időszaka során a Zaglebie Lubin együttesében 72 mérkőzésen 15 gólt szerzett, a Cracoviában pedig már 63/32 volt a mutatója. A Genoa nyáron szerződtette a középcsatárt, aki azonnal a tabella 14. helyén álló együttes kulcsemberévé vált. Piatek fél év alatt 21 tétmérkőzésen 19 gólt szerzett: a bajnokságban 19/13, az Olasz Kupában 2/6 a mérlege.

A Genoa jó üzletet csinált Piatekkel: olasz sajtóértesülések szerint a nyáron 4 millió euróért (1,3 milliárd forint) megvásárolt támadóért 35 millió eurót fizetett a milánói együttes.

Az AC Milannál a távozó Gonzalo Higuaín pótlására szerződtették a lengyel labdarúgót, az argentin – akit a Juventus kölcsönjátékosaként foglalkoztattak tavaly nyártól – a Chelsea-hez szerződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában